Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA ONLAJN TURNIRU 25 EKIPA Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke šampion Jugorska

Banjaluka
Autor:

Foto: Srpskainfo

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke je pobjednik Trećeg otvorenog onlajn šampionata grada Jugorksa za mlade, održanog 18. januara.

Igralo se na 3 table, uz tempo od 10 minuta po igraču, a svih 5 pobjeda je zabilježila banjalučka škola šaha u sastavu: Marko Ninković (4/5), Andrej Krčmar (5/5) i Aleksa Ninković (5/5).

Drugo mjesto pripalo je, sa takođe maksimalnim učinkom, ali i pola poena zaostatka, timu Sloge iz Sovjetskog, dok je bronzana, sa dva meč boda manje, prva ekipa Jugorska.

Šahisti Banjaluke, predvođeni Maksimom Savanovićem, koji je zabilježio svih 5 pobjeda na prvoj tabli, zauzeli su sedmo, a druga ekipa Skakača 10. mjesto.

Ukupno je učestvovalo 25 ekipa iz Jugorskog, Sovjetskog i Uraja, gradova u Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu Jugre, Ust-Katava (Čeljabinska oblast) i Banjaluke.

Domaćin predstavnicima grada na Vrbasu bio je Elektrotehnički fakultet, baš kao i sredinom decembra, kada je odigran četvoromeč.

O regularnosti takmičenja, koje se odvijalo na platformi Chess King pod motom “Mi smo jedna porodica”, brinuo je Votincev Evgenij Veniaminovič.

Inače, saradnju šahovskih škola iz Rusije i Srpske iniciralo je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi.

Sljedeći turnir, pod nazivom “Putevi prijateljstva”, biće održan 4. maja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO