Banjaluka

ONLAJN MEČ S RUSIMA Najteži ispit za mlade šahiste „Skakača“

Škola šaha „Skakač“ iz Banjaluke odigraće u subotu, 14. decembra, onlajn meč turnir protiv 3 ruske ekipe, počev od 9 sati.

ONLAJN MEČ S RUSIMA Najteži ispit za mlade šahiste „Skakača“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na „Putevima prijateljstva“ igraće se na 8 tabli, a igrači će na raspolaganju imati 15 minuta za partiju i bonus od 10 sekundi za svaki povučeni potez.

Ovo će, koliko znam, biti prvi put da neki tim iz Banjaluke igra meč preko jedne internet platforme. Trudićemo se da opravdamo epitet najbolje škole šaha u BiH, što će biti izuzetno teško s obzirom da je ruska škola možda najjača u svijetu – rekao je Filip Gubo, predsjednik Škole šaha „Skakač“.

Protiv timova iz Hanti-Mansijska i Moskve snagu će odmjeriti: Marko Ninković, Andrej Krčmar, Aleksa Ninković, Luka Bosančić, Filip A. Kremenović, Pavle Jurić, Andrija Škobo, Vukašin Gligić, Petar Deležan, Nikola Deležan i Nemanja Makitan.

Onlajn meč turnir će biti održan na Elektrotehničkom fakultetu.

Škola šaha “Skakač” je šestostruki ekipni omladinski prvak RS, pri čemu je “vezala” 5 uzastopnih titula, od 2015. do 2019. U svojim redovima ima dva FIDE majstora i jedinu olimpijsku reprezentativku BiH iz Banjaluke, te višestruke kadetske šampione RS i BiH.