Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ONLAJN MEČ S RUSIMA Najteži ispit za mlade šahiste „Skakača“

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Škola šaha „Skakač“ iz Banjaluke odigraće u subotu, 14. decembra, onlajn meč turnir protiv 3 ruske ekipe, počev od 9 sati.

Na „Putevima prijateljstva“ igraće se na 8 tabli, a igrači će na raspolaganju imati 15 minuta za partiju i bonus od 10 sekundi za svaki povučeni potez.

– Ovo će, koliko znam, biti prvi put da neki tim iz Banjaluke igra meč preko jedne internet platforme. Trudićemo se da opravdamo epitet najbolje škole šaha u BiH, što će biti izuzetno teško s obzirom da je ruska škola možda najjača u svijetu – rekao je Filip Gubo, predsjednik Škole šaha „Skakač“.

Protiv timova iz Hanti-Mansijska i Moskve snagu će odmjeriti: Marko Ninković, Andrej Krčmar, Aleksa Ninković, Luka Bosančić, Filip A. Kremenović, Pavle Jurić, Andrija Škobo, Vukašin Gligić, Petar Deležan, Nikola Deležan i Nemanja Makitan.

Onlajn meč turnir će biti održan na Elektrotehničkom fakultetu.

Škola šaha “Skakač” je šestostruki ekipni omladinski prvak RS, pri čemu je “vezala” 5 uzastopnih titula, od 2015. do 2019. U svojim redovima ima dva FIDE majstora i jedinu olimpijsku reprezentativku BiH iz Banjaluke, te višestruke kadetske šampione RS i BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO