Banjaluka

ONLAJN TURNIR S RUSKIM TIMOVIMA Mladi šahisti "Skakača" uspješno putovali "Putevima prijateljstva"

Škola šaha “Skakač” iz Banjaluke je trijumfovala na onlajn meč turniru “Putevima prijateljstva”, na kojem su učestvovali i timovi iz Ust-Katava (Čeljabinska oblast), Jugorska i Surguta (oba Hanti-Mansijski autonomni okrug).

ONLAJN TURNIR S RUSKIM TIMOVIMA Mladi šahisti "Skakača" uspješno putovali "Putevima prijateljstva"
FOTO: SRPSKAINFO

Zabilježene su sve 3 pobjede, ali više od toga je važno da su mladi Banjalučani imali mogućnost da, na 8 tabli, odmjere snagu sa vršnjacima iz daleke Rusije.

Prihvatili smo poziv da odigramo meč iz više razloga. Jedan od njih je što je ovo prvi put da jedan klub iz Banjaluke na dati način igra. Naša djeca su oduševljena ovim iskustvom tako da vjerujem da će sličnih turnira biti i u budućnosti, ne samo zato što ne traže velika novčana sredstva već i zato što se na njima može mnogo naučiti – rekao je Filip Gubo, predsjednik Škole šaha “Skakač”.

Domaćin “Skakaču” je bio Elektrotehnički fakultet, a igralo se uz tempo od 15 minuta po igraču za partiju i dodatnih 10 sekundi za svaki povučeni potez.

Tabela

  1. Skakač 6 meč bodova (18 poena)
  2. Ust-Katav 3 (12)
  3. Jugorsk 2 (10)
  4. Surgut 1 (8)

O regularnosti takmičenja, koje se odvijalo na platformi Chess King, brinuo je Votincev Evgenij Veniaminovič.

Škola šaha “Skakač” je šestostruki ekipni omladinski prvak RS, pri čemu je “vezala” 5 uzastopnih titula, od 2015. do 2019. U svojim redovima ima dva FIDE majstora i jedinu olimpijsku reprezentativku BiH iz Banjaluke, te višestruke kadetske šampione RS i BiH.