Kultura

Na ovaj način žele da mu odaju počast: Nakon mjesec dana od smrti Metjua Perija oglasila se njegova porodica, evo na šta su sada usmjereni

Mjesec dana nakon smrti Metjua Perija njegova porodica se ponovo oglasila. Istakli su svoj važan cilj na koji će odati počast holivudskoj zvijezdi.

Metju Peri u seriji Prijatelji
FOTO: MSMOJO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Slavni glumac umro je 28. oktobra u Los Anđelesu. Njegov asistent ga je pronašao mrtvog u đakuziju. Čekaju se rezultati toksikoloških analiza kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Porodica Metjua Perija usmjerena je na Fondaciju koja je nazvana po glumcu i koja je osnovana trećeg novembra. Nadaju se da će to udruženje pomoći mnogima koji se bore sa zavisnostima.

Perijeva porodica rekla je da će im Fondacija biti ključan način da odaju počast Metjuu.

– Važno nam je, kao porodici, da poštujemo Metjuovu zaostavštinu. Mogućnost koju Fondacija Metju Peri ima da pomogne onima koji se bore sa zavisnošću jeste nešto što sa ponosom dijelimo sa svijetom – rekli su oni.

Očuh Metjua Perija Kit Morison oglasio se nedavno na X mreži:

– Ovo nije nešto što obično radim Ali ove godine je drugačije. A sutra je Dan zahvalnosti. Učinite šta možete, bio bi vam zahvalan – napisao je on. Pozvao je sve da pomognu Fondaciji u realizaciji važnog cilja.

Pročitajte još

Metju Peri godinama se borio sa zavisnošću od droge i alkohola i o tome je javno pričao, a bitan dio njegovih memoara iz 2022. odnose se upravo na ove teme. Pričao je i da bi volio da osnuje fondaciju, koja je pokrenuta nakon njegove smrti.

Porodica Metjua Perija je nakon tragedije izdala sljedeće saopštenje:

– Srce nam je slomljeno zbog tragičnog gubitka našeg voljenog sina i brata. Metju je svijetu donio toliko radosti, i kao glumac i kao prijatelj. Svi ste mu toliko značili i cijenimo ogroman izliv ljubavi – saopštili su tada, prenosi Blic Žena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije