Društvo

Na radost vozačima: Gorivo u Srpskoj opet pojeftinilo, evo koliko koštaju dizel i benzin

Zbog pada cijene sirove nafte na svjetskoj berzi, u Srpskoj je danas došlo do pojeftinjenja dizela i benzina, za oko 10 feninga po litru u prosjeku.

Točenje goriva
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

To su za Srpskainfo potvrdili u Grupaciji za promet nafte i naftnih derivata pri Privrednoj komori Republike Srpske, naglasivši da se nove cijene goriva, najvjerovatnije, neće mijenjati do kraja ovog mjeseca.

Pročitajte još

– Trenutno, litar dizela na pumpama u Srpskoj košta između 2,54 i 2,69, a litar benzina 2,39-2,59.  Cijena barela nafte sada je 74 dolara, a unazad sedam dana koštao je više od 80 dolara. Zbog pojeftinjenja sirove nafte, i mi smo spustili cijene goriva na pumpama koje će na ovom nivou ostati do kraja marta – kaže predsjednik ove grupacije Jovica Vučković.

On ističe da su neke pumpe već oborile cijene goriva, a da će ostali to uraditi u narednim danima.

Unazad desetak dana, litar goriva je pojeftinio za 4 feninga, dok se posljednje značajnije pojeftinjenje desilo oko 10. februara, kada je cijena litra dizela sletjela za 10-15 feninga.

Podsjetimo, cijene goriva su na našim pumpama počele da divljaju proljetos, a litar dizela je početkom jula prošle godine išao i do 3,63, dok je benzin  koštao i 3,55 KM.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije