Gradovi

NA RESPIRATORU 27 OSOBA U Kovid bolnciama u Novom Sadu 405 pacijenata

U kovid bolnicama Kliničkog centra Vojvodine (KCV) od zaraze virusom korona liječi se 405 pacijenata, od kojih je 27 priključeno na respiratore, saopšteno je iz KCV.

NA RESPIRATORU 27 OSOBA U Kovid bolnciama u Novom Sadu 405 pacijenata
FOTO: BILJANA VUČKOVIĆ/RAS SRBIJA

U odnosu na juče danas je na liječenju od virusa korona u KCV 11 pacijenata više, dok ih je dvoje više priključeno na respiratore.

Iz KCV navode da je noćas pregledano oko stotinjak ljudi na Klinici za infektivne bolesti, što je dvostruko više nego prije pet dana.

Napominje se da se kod velikog broja zaraženih u terapiji primjenjuje i intenzivna kiseonička podrška zbog ozbiljnosti njihove kliničke slike.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se liječe 32 pacijenta zaražena virusom korona, što je troje više nego juče.

Istovremeno, u Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici danas je na liječenju od virusa korona 100 pacijenata, za dvoje više nego prethodni dan.

Od tog broja na respiratore je u Institutu priključeno devet pacijenata, što je jedan više nego juče.

Trenutno su u kovid sistemu KCV-a Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za otorinolaringologiju, Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu hirurgiju i Klinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Prihvati notifikacije