Društvo

POSLJEDNJE PRIPREME ZA PRIJEM PACIJENATA Od sutra moguć prijem zaraženih u beogradsku "Arenu"

Zbog ponovnog rasta broja oboljelih od virusa korona, kapaciteti beogradske arene su prošireni i ona će, prema najavama nadležnih, od danas biti spremna za prijem oboljelih.

POSLJEDNJE PRIPREME ZA PRIJEM PACIJENATA Od sutra moguć prijem zaraženih u beogradsku "Arenu"
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RAS SRBIJA

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u beogradskoj areni obavljaju posljednje pripreme za prijem pacijenata oboljelih od virusa korona, koji će moći da tu budu smješteni sutra kada će početi i grijanje.

On je naveo da je kapacitet “Arene” 510 mjesta, od kojih je 216 sa kiseonikom, što znači da može da primi i teže pacijente.

– Ova bolnica se otvara kako bi se zaštitio zdravstveni sistem. Prvog decembra se završava bolnica u Batajnici sa 1.000 kreveta – rekao je Vesić za RTS.

On je naveo da u “Areni” postoje i laboratorije, ambulante i da će pacijenti moći da dobiju sav tretman koji dobijaju i u drugim bolnicama.

– Molba građanima je da se poštuju mjere, a ako budemo nosili maske i izbjegavali žurke, manje će ljudi dolaziti ovde – istakao je Vesić.

U Srbiji je, zbog zaraze virusom korona, trenutno 390 hospitalizovanih pacijenata, dok se 24 osobe nalaze na respiratorima.

Prema posljednjem presjeku, koji se objavljuje svakog dana u 15 časova, još dva pacijenta preminula su od virusa korona, a pozitivno je još 214 osoba.