Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Načelnik POJEO STADO jagnjadi, a nije platio: Ugostitelj ga tuži za POZAMAŠNU SVOTU

Svijet
Autor:

Foto: V. Živojinović/RAS Srbija

Načelnik Opštine Jasenice Martin Baričević i vlasnik ugostiteljskog objekta “Anita” u Zatonu Obrovačkom Milan Minja Anić, juče su se na Opštinskom sudu u Zadru sporili oko tužbe za klevetu, a povod su medijski natpisi u kojima ugostitelj proziva načelnika da mu je “dojadilo besplatno hraniti opšinare te da mora platiti račune jer je pojeo cijelo stado jagnjadi”.

Slučaj je počeo još 2013. kada je ugostitelj Anić izjavio da su načelnik Baričević i njegovi opšinski saradnici kod njega jeli i pili, ali nisu plaćali račune. Time je ugostitelji ostao “kratak” za 185.000 kuna. Preračunato u cijelu jagnjetine, riječ je o stadu od stotinu jagnjadi, piše Slobodna Dalmacija.

Da računi nisu plaćeni na sudu je juče posvjedočio novinar Slobodne Dalmacije Edvard Šprljan, kao i Goran Šimunov, u tom vremenu novinar zadarske televizije Vox.

Načelnik Baričević, koji je svjedočio na prethodnim ročištima, osporava sve Anićeve navode. Tvrdi da su dugovi o kojima je Anić govorio nastali između 2006. i 2010. godine, te da su mu 2013. godine dostavljeni u Opštinu ispisani na paragon-bloku.

Baričević takođe tvrdi da računi ni približno ne dosežu iznos od 185 .000 kuna, a u drugom sudskom postupku Aniću je uspio osporiti potraživanje od 13.000 kuna na ime istih troškova.

Računi se osim na jagnjetinu odnose na priloge, salate, vina i kolače, ali i 7.500 kuna troškova za zadušnicu poslije sprovoda načelnikovog brata koji su takođe navodno išli na račun Opštine Jasenice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO