Svijet

Načelnik POJEO STADO jagnjadi, a nije platio: Ugostitelj ga tuži za POZAMAŠNU SVOTU

Načelnik Opštine Jasenice Martin Baričević i vlasnik ugostiteljskog objekta “Anita” u Zatonu Obrovačkom Milan Minja Anić, juče su se na Opštinskom sudu u Zadru sporili oko tužbe za klevetu, a povod su medijski natpisi u kojima ugostitelj proziva načelnika da mu je “dojadilo besplatno hraniti opšinare te da mora platiti račune jer je pojeo cijelo stado jagnjadi”.

Načelnik POJEO STADO jagnjadi, a nije platio: Ugostitelj ga tuži za POZAMAŠNU SVOTU
FOTO: V. ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Slučaj je počeo još 2013. kada je ugostitelj Anić izjavio da su načelnik Baričević i njegovi opšinski saradnici kod njega jeli i pili, ali nisu plaćali račune. Time je ugostitelji ostao “kratak” za 185.000 kuna. Preračunato u cijelu jagnjetine, riječ je o stadu od stotinu jagnjadi, piše Slobodna Dalmacija.

Da računi nisu plaćeni na sudu je juče posvjedočio novinar Slobodne Dalmacije Edvard Šprljan, kao i Goran Šimunov, u tom vremenu novinar zadarske televizije Vox.

Načelnik Baričević, koji je svjedočio na prethodnim ročištima, osporava sve Anićeve navode. Tvrdi da su dugovi o kojima je Anić govorio nastali između 2006. i 2010. godine, te da su mu 2013. godine dostavljeni u Opštinu ispisani na paragon-bloku.

Baričević takođe tvrdi da računi ni približno ne dosežu iznos od 185 .000 kuna, a u drugom sudskom postupku Aniću je uspio osporiti potraživanje od 13.000 kuna na ime istih troškova.

Računi se osim na jagnjetinu odnose na priloge, salate, vina i kolače, ali i 7.500 kuna troškova za zadušnicu poslije sprovoda načelnikovog brata koji su takođe navodno išli na račun Opštine Jasenice.