Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAGRAĐENI NAJBOLJI Završena manifestacija “Višnjićevi dani” u Bijeljini

Kultura
Autor:

Foto. Srna

Dodjelom nagrada najboljim literatama, recitatorima i besjednicima u Bijeljini je danas završena kulturna manifestacija “Višnjićevi dani” koja je bogatim četvorodnevnim sadržajem obilježila brojne godišnjice iz srpske istorije, književnosti i kulture.

U gradskom Centru za kulturu je kao svojevrsna nagrada učesnicima manifestacije i sugrađanima izvedena monodrama “Vuk Stefanović Karadžić” Ljube Božovića, po tekstu Milovana Vitezovića.

Organizator “Višnjićevih dana” je Gradski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Bijeljina, a 25. manifestacija bila je u znaku stogodišnjice završetka Prvog svjetskog rata, dva vijeka Srpskog rječnika Vuka Stefanovića Karadžića i 140 godina od rođenja kompozitora Isidora Bajića, autora opere “Knez Ivo od Semberije”.

U okviru manifestacije održana je Svečana akademija, naučni skup 2Srpsko društvo i stogodišnjica završetka Velikog rata, rezultati i posljedice”, izložba o knezu Ivi i Isidoru Bajiću, promocije aktuelnih izdanja “Prosvjete”, pjesničko veče, koncert klasične muzike, kao i folklorno i guslarsko veče.

O Filipu Višnjiću su održani poetsko-istorijski časovi u Međašima i Trnovi, gdje je pjesnik proveo dio života.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO