Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAJAVA IGORA JURIĆA “Ako me tužilaštvo pozove, reći ću šta imam o političaru pedofilu”

Hronika
Autor:

Foto: Vesna Lalić/RAS Srbija

Igor Jurić je tokom gostovanja u jutarnjem programu na TV Prva prije oko tri mjeseca uzburkao javnost pokrenuvši temu o navodno poznatom političaru koji je pedofil. Ta tema pokrenuta je ponovo, a glavno pitanje koje se postavlja je zbog čega Jurić još nije izašao sa dokazima.

Jurić i državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković govorili su na ovu temu u jutarnjem programu TV Prva.

– Bezbjednost i sigurnost djece je prioritet države i društva. Ko god da ima saznanja da je bilo ko na bilo koji način zlostavljao dijete, mora slučaj da prijavi državnim organima – rekla je Popović Ivković i dodala da nije istina da policija zna bilo šta o političarima pedofilima.

Ona je više puta insistirala na tome da Jurić objavi ko je političar pedofil, kao i identitet djeteta, ističući da “neko dijete pati i trpi”.

Jurić je istakao da je saglasan saopštenjem ministra policije Nebojše Stefanovića da se od ove situacije pravi medijska atrakcija, a kao “isključivog krivca” ta to naveo je upravo Biljanu Popović Ivković.

– Gospođa Biljana i ja smo se stalno čuli i nije bilo potrebe da izlazi u medije i postavlja jedno isto pitanje. Kad budem imao konkretne dokaze ja ću sa njima izaći, nemam nikakvih tajni. Imali ste tri meseca da pitate da li nekako možete da pomognete, ali ste priču provlačili preko medija – rekao je Jurić.

Popović Ivković je ponovila da Jurić saznanja mora da podijeli sa institucijama, te da novinare i građane interesuje ko je u pitanju.

– Rekli ste da imate dokaze da su djeca zlostavljana. Izašli ste u javnost sa tim. Pozivate ljude da prijave pedofiliju, Vaša je obaveza da i Vi to uradite. Ako imate saznanja podelite to sa institucijama, niko nema pravo da uzima pravdu u svoje ruke – insistirala je Popović Ivković.

Ona je dodala i da zakoni moraju da se poštuju, a da “svaki monstrum koji učini nešto nažao nekom detetu mroa da završi iza rešetaka”, kao i da je “gore ako neko prikriva bilo kakve dokaze iz bilo kakvog razloga”, insistirajući na tome da je Jurićeva građanska dužnost da dostavi dokaze, prenosi Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO