Hronika

SKUP ISRED SUDA Saslušanje u postupku PROTIV MAJKE DAVIDA DRAGIČEVIĆA (FOTO)

U Osnovnim sudom u Banjaluci danas će biti održano saslušanje u postupku koji pokrenut protiv Suzane Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragičevića, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

SKUP ISRED SUDA Saslušanje u postupku PROTIV MAJKE DAVIDA DRAGIČEVIĆA (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Članovi neformalne grupe građana “Pravda za Davida” zajedno sa Suzanom Radanović jutros su došli ispred Osnovnog suda, kako navode, kao znak podrške majci ubijenog mladića.

U situaciji sam da se trebam braniti na sudu zato što sam na Trgu Krajine stajala sa jedinim “oružjem”, fotografijom moga djeteta, a ubice, nalogodavci i saučesnici i dalje šetaju gradom – kazala je za N1 Suzana Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Majka Davida Dragičevića je odbacila navode kako je odbila platiti kaznu.

– Nisam odbila da platim, potpisala sam papir da se ne osjećam krivom. Zašto sam kriva? Danas ću da vidim da li ću platiti, ako sam kriva, ili će me možda sprovesti u zatvor, ako ne budem imala novaca da platim – rekla je Radanović i dodala kako ovo jasno poručuje ljudima da se “spakuju i bježe odavde”.

Na kraju razgovora za N1 izrazila je nadu da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenuti istragu u slučaju ubistva njenog sina, kao što se nedavno desilo i u slučaju Dženana Memića.

Snimateljima i fotorepoterima zabranjen je ulaz u Osnovni sud.

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića počela su 26. marta prošle godine.

Pročitajte još

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas. Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

(N1)