Kultura

OD KONANA DO TERMINATORA Ovo je pet najboljih filmova Arnolda Švarcenegera (VIDEO)

Popularnog američkog glumca austrijskog porekla ovih dana možemo da gledamo u bioskopu u filmu „Terminator: Mračna sudbina“.

OD KONANA DO TERMINATORA Ovo je pet najboljih filmova Arnolda Švarcenegera (VIDEO)
FOTO FELIPE TRUEBA/EPA

To je šesti film iz popularne akcione franšize i peti film sa Arnoldom u glavnoj ulozi. Ovoga puta donosimo listu najboljih filmova Arnolda Švarcenegera.

Sedamdesetdvogodišnji glumac je imao zaista nevjerovatan život. Kao austrijskom imigrantu u SAD, njemu je pošlo za rukom da postane šampion u bodibildingu, obogati se od investiranja u nekretnine, pokaže se kao glumac u Holivudu i na kraju, pobijedi na izborima za guvernera Kalifornije.

Ipak ga većina ljudi na svijetu danas zna prije svega po ulogama u popularnim akcionim filmovima, kao što su narednih pet ostvarenja…

Konan varvarin (1982)

Ovo je film koji je Arnoldu otvorio vrata Holivuda. To je adaptacija priča epske fantastike Robert E. Hauarda o Konanu varvarinu, koju su na veliko platno doveli reditelj Džon Milijus i scenarista Oliver Stoun.

Terminator (1984)

U Džejms Kameronovom naučnofantastičnom filmu Terminator, Švarceneger glumi kiborga ubicu koji je putovao kroz vrijeme iz budućnosti kako bi ubio Saru Konor, majku budućeg spasitelja čovečanstva u postapokaliptičnom svijetu u kome vladaju mašine.

Predator (1987)

Švarceneger u filmu Predator ima zadatak da zajedno sa grupom komandosa spase taoce zatočene u džungli u Centralnoj Americi. Kada tamo stignu, međutim, oni će morati da se suoče sa opasnim nevidljivim neprijateljem koji ne potiče sa naše planete.

Totalni opoziv (1990)

Totalni opoziv je adaptacija kratke priče naučnofantastičnog pisca Filipa K. Dika. U filmu pratimo avanture Daglasa Kvejda (Švarceneger), običnog građevinara koji biva upleten u špijunsku aferu na Marsu, a koji nije u stanju da prepozna da li se to stvarno dešava ili je proizvod lažnog pamćenja koje je dobio od jedne futurističke turističke agencije koja pruža ovu uslugu.

Terminator 2: Sudnji dan (1991)

U nastavku Terminatora, Šverceneger je postao dobrica. On tumači kiborga iz budućnosti koji sada ima misiju da zaštiti sina Sare Konor od novog zlog Terminatora, koji poseduje mogućnost transformacije u svakoga koga dodirne.

(citymagazine.rs)