Kultura

"Najgori film ikada" Silvester Stalone brutalno iskren o ulozi koju je najviše mrzio

Možda je glumac s više od pedeset godina staža u poslu, ali Silvester Stalone je priznao da nisu svi njegovi filmovi bili veliki uspjesi, a zvijezda Rokija čak je tokom intervjua nazvala jedan film u kojem je glumila jednim od najgorih filmova u cijelom Sunčevom sistemu.

"Najgori film ikada" Silvester Stalone brutalno iskren o ulozi koju je najviše mrzio
FOTO: SILVESTER STALONE/ INSTAGRAM/ SCREENSHOT

Stalone je ranije priznao da je kao mlađi glumio u filmu za odrasle, čime se baš i ne ponosi. U to se vrijeme borio da se probije u filmsku industriju i nakratko je bio beskućnik, ubrzo nakon što se preselio u Nju Jork. Nakon što je proveo tri sedmice spavajući na autobuskoj stanici, vidio je reklamu za softkor film The Party at Kitty and Stud’s i iz očaja se odlučio na audiciju.

Pročitajte još

U prethodnom intervjuu za Playboy rekao je magazinu da je morao ili “snimiti taj film ili nekoga opljačkati” nakon što je iznenada izbačen iz stana.

– Bio sam na kraju, na samom kraju, iskreno je priznao Stalone. Srećom, glumac je zaradio 200 dolara za svoju ulogu iz 1970. i uspio se vratiti s ruba bankrota.

No postoji još jedan film zbog kojeg slavni glumac još više žali. Prema riječima 76-godišnjeg glumca, mrzio je scenarij za Stop! Or My Mom Will Shoot i bio je namamljen na ulogu tek nakon što je čuo da je njegov protivnik Arnold Švarceneger zainteresovan.

Komedija iz 1992. prati Stalonea kao policijskog narednika Džoa Bomovskog, koji mora trpjeti svoju mamu (Estelle Getty) koja neprestano prekida njegove slučajeve. Arnold Švarceneger je kasnije priznao da se poigravao sa Staloneom rekavši:

– Pročitao sam scenario. Bio je tako loš. Radio sam i neke filmove koji su odmah otišli u smeće. To je bilo loše. Ali ovo je bilo jako loše.

– Rekao sam sebi: ‘Procurit ću vijest da imam ogroman interes.’ Znam kako to funkcioniše u Holivudu. Tražio bih tada mnogo novca. Onda bi rekli: ‘Idemo dati to Sliju. Možda ga možemo dobiti jeftinije’, nastavio je Švarceneger.

Ubrzo nakon toga Stalone je snimio Stop! Or My Mom Will Shoot, koji je bio kritički neuspjeh. Iako je na kraju zaradio preko 70 miliona dolara, glumac još uvijek duboko žali što je glumio u filmu, prenosi Index.hr.

– Najgori film koji sam ikad napravio, možda jedan od najgorih filmova u cijelom Sunčevom sistemu, uključujući vanzemaljske produkcije koje nikad nismo vidjeli. Pljosnati crv bi mogao napisati bolji scenario od Stop! Or My Mom Will Shoot”, ogorčeno je rekao novinarima 2006.

Čak se našalio da je film djelovao poput kontrole rađanja rekavši: “U nekim zemljama – Kini, vjerujem – prikazivanje Stop! Or My Mom Will Shoot jednom sedmično na državnoj televiziji spustilo je natalitet na nulu. Kad bi ga prikazivali dvaput sedmično, vjerujem da bi za dvadeset godina Kina izumrla.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije