Gradovi

Najljepše odrastanje je uz njega: Polaznici vrtića "Duško Radović" iz Ugljevika obilježili 100 godina od rođenja velikana

Polaznici Dječijeg vrtića "Duško Radović" iz Ugljevika večeras su prigodnim programom obilježili 100 godina od rođenja ovog velikog srpskog pisca čije ime nosi ova ustanova.

Najljepše odrastanje je uz njega: Polaznici vrtića "Duško Radović" iz Ugljevika obilježili 100 godina od rođenja velikana
FOTO: SRNA

Poštovana djeco su dvije magične riječi kojima se Duško Radović obraćao svojoj omiljenoj publici – djeci, kojima je posvetio svoje najljepše stihove uz koje se, nakon mnogo godina od kako su objavljene, i dalje najsrećnije raste – rekao je direktor ugljevičkog vrtića Mladen Stevanović.

Svečanost u ugljevičkom Centru za kulturu počela je pjesmom “Sve što raste i treba da raste”.

Nakon toga o Dušku Radoviću govorila je učenica osmog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” Katarina Pajić.

Predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”, po tekstu Duška Radovića, izveli su glumci bijeljinskog Pozorištanca “Maslačak”.

Ugljevički Vrtić “Duško Radović” pohađa 161 dijete, u sedam vrtićkih grupa.

Pročitajte još

Veliki srpski pisac za djecu i odrasle i jedinstvena ličnost srpske kulture Dušan Radović rođen je 29. novembra 1922. godine.

Radović je ostao upamćen i kao vrstan dječiji pisac – djecu je uvijek tretirao kao ozbiljnu i zrelu publiku.

Radio je u listovima “Zmaj”, “Pionir”, “Kekec” i “Poletarac”, a bio je i urednik dječijih redakcija Radija i Televizije Beograd.

U široj javnosti posebno je upamćen po radio-emisiji Studija B “Beograde, dobro jutro”, kojom je od 1976. do smrti 1984. godine budio Beograđane obiljem satiričnih doskočica, duhovitih komentara i ljupkog humora, obilježenih autentičnom mudrošću.

Prihvati notifikacije