Gradovi

Najljepši će krasiti zgrade: Objavljeni prijedlozi konkursa za najbolji mural u Prijedoru

Udruženje likovih umjetnika Prijedor objavilo je danas prijedloge za dodjelu nagrade "Paola de Manjinkor" za najbolji mural ove godine.

Najljepši će krasiti zgrade: Objavljeni prijedlozi konkursa za najbolji mural u Prijedoru
FOTO: SRNA

Važeće prijave na međunarodni konkurs stigle su iz Srbije, BiH, Portugala, Italije i Francuske.

– Ove druge epidemijske godine imali smo samo 17 važećih prijedloga iz pet zemalja. Pobjednički mural krasiće fasadu Ekonomske škole u Prijedoru, a koji će to mural konačno biti odlučuje žiri do kraja ovog mjeseca – saopšteno je na “Fejsbuk” stranici ovog udruženja.

Oslikavanje fasade odabranim muralom planirano je za idući mjesec.

– Ako ste poslali prijedlog, a nema ga u ovom albumu i niste dobili nikakvu povratnu informaciju, odmah nam pišite na adresu udruženja ulup.pd@gmail.com ili putem `Fejsbuka` – dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još

Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta “Prijedor grad murala” koji od 2013. godine realizuje Udruženje likovih umjetnika Prijedor zajedno sa Udruženjem Program Prijedor iz Trenta u Italiji, a nosi ime po trentinskoj umjetnici koja je 1998. godine oslikala prvi mural u Prijedoru.

Grad Prijedor i ove godine pokriva najveći dio troškova projekta, a italijanska komuna Lavis je i ovaj put obezbijedila jednu od najvećih novčanih nagrada za umjetnički projekat na ovim prostorima u iznosu od 3.000 KM.

Prihvati notifikacije