Svijet

NAJPOZNATIJA ŽRTVA DŽEFRIJA EPSTAJNA “On i ja znamo šta se desilo, a jedno govori istinu”

Nekadašnja seksualna robinja koja tvrdi da je bila primorana da spava sa britanskim princom Endruom tri puta opisala je vrijeme provedeno sa njim kao “zaista zastrašujuće”.

NAJPOZNATIJA ŽRTVA DŽEFRIJA EPSTAJNA “On i ja znamo šta se desilo, a jedno govori istinu”
FOTO: PROFIMEDIA

Jedno od nas govori istinu – izjavila je Virdžinija Roberts (35) u eksplozivnom intervjuu za BBC čiji je dio prenio San.

Ona tvrdi da je imala seksualni odnos s Endruom kad je imala svega 17 godina, 2001, nakon što su posjetili noćni klub u Londonu. Virdžinija je ranije rekla da ih je upoznala Gislejn Maksvel, nekadašnja djevojka pedofila Džefrija Epstajna, a kasnije i madam koja je regrutovala maloljetnice za raskalašnog milijardera i njegove prijatelje.

Endru je u ranijem intervjuu koji se završio katastrofalno porekao da se ikada sreo sa Virdžinijom i da je bio u “Pica ekpresu” u Vokingu u noći kad se to navodno dogodilo. On je takođe odbacio njene tvrdnje da se “veoma znojio” dok su plesali u klubu, ukazujući da je zbog prekomjerne doze adrenalina tokom folklandskog rata zadobio medicinsko stanje zbog kojeg ne može da se znoji.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

– On zna šta se dogodilo, ja znam šta se dogodilo. A samo jedno od nas dvoje govori istinu – rekla je Virdžinija, dodajući da je to bilo zastrašujuće iskustvo u njenom životu.

Vojvoda od Jorka (59) bio je primoran da se povuče sa kraljevskih dužnosti nakon svog intervjua 16 novembra. On je naširoko kritikovan jer nije izrazio žaljenje zbog prijateljstva sa Epstajnom niti pokazao empatiju sa njegovim žrtvama.

Epstajn je pronađen mrtav u zatvoru u Njujorku u avgustu, gdje je čekao na suđenje zbog seksualne trgovine ljudima. Skandal o princu i Epstajnu emitovaće se u ponedeljak, 2. decembra u 20.30.