Društvo

NAJVEĆE BROJKE TEK SLIJEDE Dr Zdravković: Najkritičniji su sedmi i osmi dan od vrhunca TREĆEG TALASA

Brojke inficiranih koje detektujemo jesu visoke, ali pik je bio tek prije pet dana, a mi znamo da je obično najkritičniji sedmi ili osmi dan.

NAJVEĆE BROJKE TEK SLIJEDE Dr Zdravković: Najkritičniji su sedmi i osmi dan od vrhunca TREĆEG TALASA
FOTO: TV HAPPY/SCREENSHOT

 Dakle, ne znamo da li će biti porasta broja tih težih pacijenta, odgovorila je dr Marija Zdravković na pitanje o tome koje su razlike u broju hospitalizovanih sada i u drugom piku korona virusa, što znači da najveće brojke tek možemo da očekujemo.

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” je objasnila da najveći broj pacijenata u bolnicama bude poslije nekih nedjelju dana od izbijanja pika epidemije, a Srbija je tek na petom danu, piše Blic.

Pročitajte još

Dr Zdravković je dodala i da je za sada ohrabrujuće to što ima mnogo manje slučajeva kod kojih se zapaljenje pluća brzo razvija i koji slabije reguju na terapiju.

Druga članica Kriznog štaba, dr Darija Kisić Tepavčević, dodala je da je sada 530 pacijenata hospitalizovano, od čega se trećina nalazi baš u KBC “Bežanijska kosa”.

Ona je objasnila da su prethodnim talasima korone procenta hospitalizovanih peo i na 25 odsto od svih zaraženih, a sada je on na 15 odsto.