Društvo

Najveći broj brucoša ima priliku za FINANSIRANJE IZ BUDŽETA: Banjalučkom Univerzitetu cilj upis na prošlogodišnjem nivou i bolji

Na Univerzitetu u Banjaluci najveći broj budućih studenata, odnosno njih 1.882, imaće mogućnost besplatnog školovanja koje se finansira iz budžeta Republike Srpske.

arhitektonsko gradjevinsko geodetski fakultet u banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Osim besplatnog školovanja, budući studenti mogu računati i na besplatan smještaj i ishranu u studentskim domovima Studentskog centra “Nikola Tesla”. Obezbijeđena su mjesta za 302 strana studenta, 381 studenta na samofinansiranju, te 75 vanrednih studenata.

Kada je riječ o planovima i zainteresovanosti za upis, na banjalučkom Univerzitetu su rekli da je cilj da upis bude na prošlogodišnjem nivou i bolji u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

-Vjerujemo da će budući studenti najviše birati studije na Akademiji umjetnosti, Fakultetu bezbjednosnih nauka, Medicinskom fakultetu, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, te Pravnom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, psihologiju na Filozofskom fakultetu, računarstvo i informatiku na Elektrotehničkom fakultetu, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta – rekli su na Univerzitetu u Banjaluci.

Novi studijski program Dizajn enterijera, koji zajedno izvode Akademija umjetnosti i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, te usmjerenje Dizajn zvuka, su na Akademiji umjetnosti.

Podsjećamo, na Univerzitetu u Banjaluci danas počinje prijavljivanje kandidata za upis na prvu godinu studija u akademskoj 2024/2025. godini u kojoj je predviđen upis 2.640 brucoša. Prijavljivanje traje do petka, 28. juna, a prijava na sve fakultete Univerziteta može se izvršiti i elektronskim putem na portalu upis.unibl.org.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu