Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAKON DVOMJESEČNE PAUZE Na ulice vraćaju se vožnje „Banjalučke kritične mase“

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/ RAS Srbija

Poslije dva mjeseca pauze, inicijativa građana Banjalučka kritična masa (BKM) u saradnji sa Centrom za životnu sredinu nastavlja sa redovnim mjesečnim vožnjama a prva će biti sutra u 19 časova ali prema drugačijim pravilima nego ranije.

-Ovog puta, u vezi sa postojećom situacijom i rizicima koji su i dalje prisutni, te zbog odluke Republičkog štaba za vanredne situacije koja zabranjuje okupljanja više od 50 građana vožnja će se održati na drugačiji način – saopšteno je iz  Centra za životnu sredinu.

Vožnja bi trebala startati u 19 časova ali  mjesto polaska i ruta nisu definisani.

– Svako ih definiše za sebe, svi učestvuju u vožnji individualno ili u manjim samoorganizovanim grupama. Distanca i vremensko trajanje vožnje su takođe proizvoljni, no preporučeno trajanje je od 40 minuta do jednog sata kako bi efekat istovremenog prisustva biciklista bio veći. Po završetku vožnje, poželjno je da učesnici pošalju svoje svoju rutu (bilo opisno ili kao gpx fajl) i par fotografija sa vožnje, te neka zapažanja – kazali su u Centru.

Dodali su da će BKM  objaviti mapu sa svim iscrtanim rutama kretanja, kao i fotografije sa vožnje

Uputili su aple svim učesnicima da se ponašaju odgovorno, te da ne dovode u opasnost druge i sebe, te poštuju saobraćajne propise.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO