Hronika

Naoružani čuvali plantažu marihuane na području Velike Kladuše: Uhapšenim u akciji "Eskobar"određen pritvor

Sud BiH odredio je pritvor Darku Jovanoviću, Muratu Dizdareviću, Almiru Pehliću i Arminu Sefiću koji su osumnjičeni da su trgovali drogom.

Naoružani čuvali plantažu marihuane na području Velike Kladuše: Uhapšenim u akciji "Eskobar"određen pritvor
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mjera pritvora može trajati do 25. avgusta ili do nove odluke Suda, odnosno najduže najduže mjesec dana računajući od dana hapšenja.

Pritvor im je određen zbog bojazni da će uništiti ili sakriti dokaze i uticati na svjedoke, Jovanoviću zbog opasnosti od bjekstva ili bojazni da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, što je razlog zbog čega je pritvor određen i Pehliću.

Pročitajte još

Ova četvorka je osumnjičena da za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašćeni promet opojnim drogama.

Oni su uhapšeni u akciji Granične policije BiH, uz podršku SIPA i MUP-a USK, kodnog naziva “Eskobar”. Na području Velike Kladuše, otkrivena je plantaža, sa sistemom za navodnjavanje na kojoj je otkriveno 6.000 sadnica marihuane. Drogu su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni skrivali i osiguravali upotrebom vatrenog oružja, te vršili krijumčarenje na ilegalno narko –tržište u zemljama EU, kao i na području Bosne i Hercegovine.

Prihvati notifikacije