Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Narko-karteli imaju sve SUROVIJE METODE, to povrđuje i SNIMAK IZ BOLNICE (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Screenshot

Nadzorne kamere u jednoj meksičkoj bolnici u Salvatieri snimile su trenutak kada je grupa od sedam maskiranih napadača, za koje se vjeruje da su članovi kartela Santa Rosa de Lima, upala u bolnicu i iznijela jednog od pacijenata, koji je kasnije pronađen mrtav i raskomadan pored puta.

Grupa, naoružana do zuba, prvo je uzela kao taoca jednog od čuvara i natjerala ga da im pokaže u kojoj sobi se nalazi njihova meta. Nakon što su provjerili okolne sobe, iznijeli su pacijenta, dok je jedan od njih čuvaru držao pušku uperenu u glavu. Isti taj muškarac potom je čuvara vukao po podu do vrata hodnika gdje ga je ostavio i pobjegao sa dugim članovima kartela.

Prema navodima lokalnih medija, mafijaši su obezbjeđenju bolnice ukrali mobilne telefone da ne bi mogli da zovu policiju.

Nekoliko sati kasnije, na kružnom toku Tores Landa pronađeno je raskomadano tijelo muškarca na belom čaršafu. Pored tijela pronađena je i poruka zapisana na karatonu. Lokalne vlasti nisu objavile šta je tačno pisalo u poruci, ali je potvrđeno da je taj čovjek pacijent odveden iz bolnice u Salvatieri.

Međutim, on nije bila jedina žrtva kartela, jer je policija potvrdila da su dvije druge naoružane grupe upale u bolnice i Huventino Rosas i Apaseo el Grande u meksičkoj državi Gvanahuato i izvele praktično identičan napad. Nepoznati muškraci upali su u bolnice, počeli da pucaju i oteli pacijente. Jedan od otetih je ubijen na isti način kao muškarac u Salvatieri, dok je drugi, za kojeg mediji navode da se zove Hulio Cezar, preživeo.

Ni u jednom od napada nije povrijeđen nijedan zaposleni u bolnici.

Inače, u državi Gvanahuato posljednjih dana bjesne ozbiljni obračuni narko kartela i policije.

U nedjelju u mjestu Vila Union u blizini granice sa Teksasom, članovi kartela upali su u grad sa konvojem kamiona i napali gradsku skupštinu. U okršaju polcije i kartela stradala je 21 osoba, od kojih su šestorica policajci. Na izrešetanim kamionima, koji su ostali na ulicama, pisalo je C.D.N. što su španski inicijali kartela “Sevjeroistoku”.

Samo u Gvanahuato tokom posljednjih nekoliko dana prijavljeno je najmanje 37 ubistava u deset različitih opština.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO