Hronika

NASILNA SMRT Obdukcija tijela muškarca koji je UMRO U PRITVORU u Zenici je pokazala ovo

Obdukcija preminulog u pritvorskoj jedinici PU Centar u Zenici pokazala je da je smrt nasilna, kao posljedica ranijih dešavanja prije hapšenja.

Zatvor u Srbiji 1
FOTO: ZORAN ILIĆ/RINGIER

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK se navodi da je 17. juna u prosekturi Kantonalne bolnice Zenica po Naredbi Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona dr. Vedo Tuco izvršio vanjski pregled i obdukciju tijela I. A. koji je 15. juna oko 21.15 preminuo u prostoriji za zadržavanje Policijske uprave I.

Nakon pregleda i obdukcije tijela I.A. doktor Tuco se izjasnio o uzroku smrti i konstatovao da je smrt nasilna. Ova konstatacija je policijske službenike usmjerila na prikupljanje dodatnih informacija o okolnostima pod kojim je I. A. zadobio povrede koje su utvrđene prilikom pregleda i obdukcije, stoji u saopštenju MUP te dalje navode:

Pročitajte još

Dana 18. juna u 00.25 nakon prikupljenih operativnih saznanja od strane službenika Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapšen je S. H. (45) iz Zenice, za kojeg postoje osnovi sumnje da se može dovesti u vezu sa ovim događajem, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja dokumentacije osumnjičeni S. H. je 18. juna uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom.   Policijski službenici Sektora kriminalističke policije sve radnje u vezi sa ovim događajem poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu