Zabava

Nasilniku određen zatvor u trajanju od 30 dana: Oglasilo se tužilaštvo povodom slučaja Jovane Jeremić

Novinarka Jovana Jeremić saslušana je danas povodom prijetnji koje je dobijala od S. A. iz Apatina koji joj se predstavljao kao čovek Veljka Belivuka. Tim povodom, oglasilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Nasilniku određen zatvor u trajanju od 30 dana: Oglasilo se tužilaštvo povodom slučaja Jovane Jeremić
FOTO: OLIVERA BUNIĆ/RINGIER

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog djela sa S.M. zbog izvršenja krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Nakon što je u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i UKP Trećeg odjeljenja utvrđen identitet NN osoba koje je u u periodu od 26. do 28. 07. 2022. godine ugrozilo sigurnost novinarke J.J. prijetnjom da će napasti na život i tijelo, koja oštećena obavlja poslove od javnog značaja u oblasti informisanja, a u vezi sa poslovima koje obavlja, određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema S.M.

Pročitajte još

Osumnjičeni S. M. je krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti izvršio na taj način što je sa svog mobilnog telefona u navedenom periodu slao poruke prijeteće i uvrjedljive sadržine na broj telefona koji koristi oštećena, te je saslušan u svojstvu osumnjičenog dana 07.08.2022. pred zamjenikom javnog tužioca koji je zadužen za praćenje i rad u predmetima u kojima su oštećena osoba novinar, kojom prilikom je prvobitno negirao navode krivične prijave, nakon čega mu je Prvi osnovni sud u Beogradu, na obrazložen predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke koji treba da budu ispitani u postupku.

FOTO: OLIVERA BUNIĆ/RINGIER
FOTO: OLIVERA BUNIĆ/RINGIER

Sporazum je po zaključenju proslijeđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje, te je prihvaćen istog dana presudom – saopštili su.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije