Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NAŠLA KRPA ZAKRPU” Borenović nema pozitivnih očekivanja od novog Savjeta ministara BiH

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović od novog Savjeta ministara BiH nema, kako kaže, nijedno pozitivno očekivanje.

Uspjeh će biti, smatra, da ne pokvare i postojeće stanje.

– Mislim da je ovo, nakon dužeg vremena sastav Savjeta ministara BiH od kojeg se baš ništa posebno ni ne očekuje, što im je možda i dobra polazna osnova. Obzirom da su se konačno poslagale političke stranke po onoj narodnoj “našla krpa zakrpu” biće zanimljivo pratiti njihove međusobne igrarije u narednom periodu, što znači da će biti uspjeh barem da ne pokvare i postojeće stanje – naveo je Borenović.

Upitan će biti, kaže, bilo kakav njihov rezultat u korist građana, jer su do sada pokazali da ih jedino interesuje podjela fotelja, povećanje nameta na štetu građana i sakrivanje strateških dokumenata od vlastitog naroda.

– Prve poruke koje dolaze od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije, kao što je povećanje stope PDV, nisu ni malo optimične. Njegova priča da neće poštovati stavove Narodne skupštine pokazuje licemjeran stav prema Republici Srpskoj i njenom zakonodavnom domu. Sakrivaju ključne dokumente, kao što je Program reformi BiH vezano za put u NATO, od vlastitog naroda, što je porazno – rekao je Borenović novinarima.

Najavio je da će PDP kao odgovorna opoziciona stranka snažno reagovati na sve loše poteze, ali i podržati ako bude nešto dobro.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO