Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nastavak suđenja za POKUŠAJ UBISTVA NOVINARA: Kovačević ponovo svjedoči o premlaćivanju

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Novinar BN televizije Vladimir Kovačević ponovo će svjedočiti o kobnoj večeri kada su ga, prema optužnici, bokser Marko Čolić i Nedeljko Dukić pokušali ubiti ispred njegove zgrade.

Kovačevića je za svjedoka ovaj put pozvao Gordan Jovišević, advokat optuženog Čolića.

Današnje ročište obiježile su brojne rasprave između advokata Joviševića, tužioca Tatjane Ninković, ali i predsjednika Sudskog vijeća Branimira Jukića.

Jovišević je uložio prigovor na većinu dokaza koje je u ovom postupku uložilo tužilaštvo. On se žalio na zakonitost dokaza, ali je sudija Jukić odbio sve njegove prigovore.

Jovišević je uložio prigovor i na zajedničke fotografije optuženih, koje su objavljene na njihovom Fejsbuk profilima

Sudija Jukić je rekao da su one, čim su postavljene na društvenim mrežama, javne i da se mogu koristiti kao dokaz.

Advokat Jovišević je, u jednom momentu, razljutio predsjednika Sudskog vijeća Jukića, koji je braniocu potom zaprijetio i novčanom kaznom.

– Kada ja govorim, Vi ćutite, dok Vam ne dam riječ. Pustite sud da radi svoj posao – poručio mu je Jukić.

Na ponašanje advokata zamjerke je imala i član Sudskog vijeća Olga Pantić, koja mu je rekla da se uozbilji.

– Branioče, nemojte se smijati. Ne znam šta Vam je smiješno – rekla mu je ona.

Prihvatanjem ovih dokaza danas je završen dokazni postupak Tužilaštva u ovom predmetu.

Foto: Privatna arhiva/screenshot Facebook

Nedeljko Dukić (lijevo) i Marko Čolić

Na narednim ročišta Čolić i njegov advokat Gordan Jovišević pokušaće dokazati da on nije pokušao ubiti novinara Kovačevića, kako to tvrdi Tužilaštvo.

Kao svjedoci odbrane na narednom ročištu biće saslušan upravo brutlano pretučeni Kovačević, te najbolji sportista Republike Srpske Darko Savić.

On je već ranije ispitan kao svjedok tužilaštva i potvrdio je da je dan poslije napada dovezao Čolića blizu zgrade u kojoj Vladimir stanuje.

Pored toga, biće saslušano i više policijskih inspektora, kao i dežruni tužilac, a koji su prisustvovali uviđaju poslije premlaćivanja Kovačevića.

Odbrana je predložila, te joj je odobreno, da se kao svjedok pojavi i izvjesna Vanja Krsmanović, koja bi, kako se moglo čuti u sudnici, trebala Čoliću da da alibi.

Kao svjedok ponovo bi se trebao pojaviti i Dragan Matić, koji je pronašao palicu za koju se vjeruje da je njome pretučen Kovačević.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. juni, kada bi trebala biti saslušana četiri svjedoka.

Optužnica

Protiv Marka Čolića je podignuta optužnica zbog sumnje da je zajedno s Nedjeljkom Dukićem, koji je u bjekstvu, 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Oni su ga tada sačekali ispred zgrade gde živi i brutalno ga pretukli metalnim palicama. Poslije napada Čolić je uhapšen, a raspisana je međunarodna potjernica za Dukićem, koji je još u bjekstvu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO