Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nastavljena proizvodnja u rudniku “Breza” nakon dogovora

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

Rudari u Rudniku mrkog uglja “Breza” nastavili su proizvodnju prema ranijem planu nakon što je “Elektroprivreda BiH” dogovorila rješenje problema za ovaj rudnik.

Predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Federacije BiH (FBiH) Sinan Husić rekao je da su rudari u Brezi kontinuirano radili, a da je nakon jučerašnjeg sastanka proizvodnja danas nastavljena po planiranoj dinamici.

On je dodao i da će u Sarajevu danas biti održani sastanci na kojima će biti razmatrana druga šansa za Rudnik mrkog uglja “Zenica”.

– Shodno čitavoj situaciji ja ću se danas ponovo sastati s ministrom energetike, rudarstva i industrije FBiH Nerminom Džindićem, a direktor “Elektroprivrede BiH” Bajazit Jašarević pozvao je na sastanak i direktora rudnika “Zenica” Nevzeta Vrškića na kojem će se ponovo razgovarati o stanju u zeničkom rudniku – rekao je Husić za Klix.

Juče je dogovoreno rješenje problema u rudniku “Breza” u vezi sa kreditnim zaduženjem, dok je rudniku “Zenica” s jamama Stranjani i Stara jama ostalo pod pitanjem budućnosti i opstanka.

Do sada je u jamama pozlilo sedmorici rudara koji su kolima Hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO