Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nastavnici tvrde da je SVE IZMISLILA: Krivična prijava protiv majke koja je NAPALA ĐAKE

Društvo
Autor:

Foto: screenshot TV Prva

Leskovačka policija podnijela je krivičnu prijavu za krivično djelo nasilništva protiv Lidije Ž. iz Leskovca koja je 16. novembra upala u odjeljenje šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u ovom gradu i lakše povrijedila šest učenika, ljuta što je njenu djevojčicu, kako je izjavila i pred policijom, maltretiraju vršnjaci iz tog odjeljenja.

Prema navodima Portparola PU Leskovac Bobana Zdravkovića, ona je poslije tog incidenta privedena, saslušana i sa krivičnom prijavom predata Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, a u tom tužilaštvu je rečeno danas za Jugmediju da je Lidija Ž. puštena da se brani sa slobode.

Direktor ove škole Predrag Zdravković nije htio da se javi na telefonske pozive i SMS poruke novinara, ali se na ovaj slučaj, koji je uzburkao leskovačku i srpsku javnost, osvrnula juče, na Dan tolerancije, profesorka srpskog jezika u „Vuku Karadžiću“ Tatjana Ilić, u kontekstu vršnjačkog nasilja, navodi taj portal.

– Očigledno da nam je svima potrebno da se na ovaj Dan tolerancije zapitamo koliko smo zaista tolerantni. Svjedoci smo da svaki slučaj nasilništva u školama postane senzacionalistička vijest, a mnogo štete nanese školi kao instituciji, jer ima mnogo divnih dešavanja i sjajnih obrazovnih rezultata koja djecu usmjeravaju ka pravim ciljevima, ali za to se rijetko čuje. Plašim se da ćemo postati društvo, kao što ima ekstremnih primjera i u svijetu, u kome će se nasiljem sticati slava, a incidenti nastajati sa ciljem da slika i ime izađu u javnost – naglašava nastavnica.

Jugmedia nezvanično saznaje da je majka prošlog mjeseca „izmislila sličan incident“, da je alarmirala cijelu školu. Kada je utvrđeno da njeno dijete nije maltretirano, nadležni u školi poslali su zahtjev Centru za socijalni rad da utvrdi u kakvim kućnim uslovima odrasta djevojčica.

Danas je rukovodstvo škole obavilo razgovor sa ocem djevojčice koji, kako je nezvanično rečeno, nije bio upoznat sa cjelokupnom situacijom. Za sutra je zakazan sastanak Aktiva direktora osnovnih škola u Leskovcu i sastanak gradskog Tima za prevenciju vršnjačkog nasilja, baš zbog ovog slučaja.

Lidija Ž se po ranijoj izjavi direktora “Vuka Karadžića” više puta žalila da njenu djevojčicu maltretiraju djeca iz odjeljenja, žalila se, zapravo, na vršnjačko nasilje, ali da je provjerama utvrđeno da su njene žalbe bile neosnovane. Međutim, neki od profesora te škole, koji su zahtijevali anonimnost, ispričali su da je ova majka još jednom žestoko reagovala optužujući djecu iz komšiluka da su joj napali dijete.

Majka redovno dovodi i odvodi dijete iz škole, ali ono samo u ovoj godini ima preko 100 opravdanih izostanaka.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO