Hronika

Nastavnik dodirivao učenicu, pa DOBIO BATINE: Policija istražuje slučaj seksualnog uznemiravanja u osnovnoj školi kod Dervente

Policija istražuje još jedan šokantan slučaj seksualnog uznemiravanja maloljetne učenice u jednoj osnovnoj školi u blizini Dervente, saznaje Srpskainfo.

Policijska stanica u Derventi
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

 Prema našim saznanjima, profesor je dodirivao učenicu po intimnim dijelovima tijela!

Kako naš izvor otkriva, sve se dešavalo protekle sedmice, a za seksualno uznemiravanje osumnjičen je nastavnik fizičkog vaspitanja.

Ovo nije jedini slučaj koji policija istražuje u toj školi, jer kada se saznalo za ovaj slučaj, otac djevojčice je pretukao osumnjičenog nastavnika.

Zbog svih ovih događaja, nastavnik se nalazi na bolovanju.

Provjera navoda

Zbog zaštite djevojčice Srpskainfo neće objavljivati imena upletnih u ovaj slučaj, kao ni mjesto gdje se sve to dešavalo.

Da postoji prijava oko ovog slučaja potvrdili su nam i u Policijskoj upravi Doboj.

– Policiji u Derventi je prijavljen ovaj slučaj i o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Doboju – rekla je za Srpskainfo portparol ove Uprave Dragana Kerkez.

FOTO: PU DOBOJ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: PU DOBOJ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Izvor Srpskainfo pojašnjava da se djevojčica požalila da je nastavnik fizičkog dodirivao po grudima i zadnjici, te su alarmirane sve nadležne institucije koje su se odmah uključile u ovaj slučaj.

Nastavnik još nije uhapšen, jer se mora provjeriti da li su tačni navodi iz prijave.

Pročitajte još

– Policija je obavijest dobila iz Centra za socijalni rad u Derventi i odmah je pokrenuta istraga. Inspektori sada moraju utvrditi šta se tačno dešavalo u školi, da li ima nekih svjedoka koji su vidjeli nedolično ponašanje ovog profesora. Takođe, ako se utvrdi da je on seksualno uznemiravao učenicu, biće provjeravano da li se i ranije ponašao na sličan način – istakao je izvor Srpskainfo.

Šokirani mještani

Razgovor s djevojčicom obavio je i psiholog u školi i sve će to biti korišteno u daljoj istrazi protiv nastavnika.

Dodaje da se otac, kada je djevojčica ispričala roditeljima šta se desilo u školi i šta je uradio njen nastavnik, odmah zaputio da nađe nastavnika.

– Nakon što ga je našao, on ga je pretukao i tom prilikom mu nanio tjelesne povrede. I ovaj slučaj je prijavljen policiji – istakao je naš sagovornik.

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj potvrdili su za Srpskainfo da su upoznati sa slučajem koji se desio u školi.

– O ovom slučaju upoznat je dežurni tužilac od strane policije. On je naložio policiji da preduzmu sve potrebne radnje u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti. Nakon toga će policija tužilaštvu dostaviti izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama, a po dostavljanju izvještaja odlučiće se o daljem toku postupka – rekla je sekretar OJT Doboj Slobodanka Lukić.

Mještani sela kraj Dervente kažu da su čuli za ovaj slučaj i da ne mogu vjerovati da se to dešava.

– Ovo je malo selo i svi se znamo. Čuo sam da je djevojčica ispričala šta se desilo i ostao sam šokiran. Moja kćerka je takođe išla u tu školu. Da se njoj desilo  nešto slično i ja bih postupio kao otac ove djevojčice – istakao je jedan od mještana.

Bolovanje

Direktor osnovne škole u kojoj se desio ovaj slučaj rekao je za Srpskainfo da je upoznat sa optužbama.

– Učenici su prijavili psihologu da se nastavnik fizičkog vaspitanja nedolično ponašao. O svemu smo obavijestili Centar za socijalni rad, policiju i Ministarstvo prosvjete Republike Srpske. Mi smo preduzeli sve što je bilo u našoj moći – rekao je direktor.

Na pitanje da li je nastavnik kažnjen, direktor kaže da nije, zbog toga što se nalazi na bolovanju nakon fizičkog napada. On je dodao kako ranije nije bilo prijava protiv pomenutog nastavnika.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu