Svijet

Navaljnov saradnik pozvao Ruse da GLASAJU PROTIV PUTINA "Protest na koji je pozvao 17. marta biće njegovo zavještanje"

Leonid Volkov, bliski saradnik pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je danas da će protest na koji je Navaljni pozvao da bude održan 17. marta, na posljednji dan predsjedničkih izbora u Rusiji, biti njegovo "posljednje zavještanje".

aleksej navaljni
FOTO: FOTO:Y CLEMENS BILAN/EPA

Volkov je u video snimku na “Jutjubu” pozvao Ruse da se pojave u velikom broju na protestu toga dana protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina i glasaju svi u podne, na šta je Navaljni pozvao oko dvije sedmice prije svoje smrti. On je rekao da će to biti i “miting žalosti” u znak sjećanja na Navaljnog i ispunjenje njegovog poziva na protest, prenio je Rojters.

Navaljni je u postu na društvenim mrežama 1. februara, koji je postavio preko svojih advokata, pozvao Ruse na protest protiv Putina tako što bi svi izašli da glasaju na izborima 17. marta u isto vrijeme: u podne.

Pročitajte još

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da će biti posljedica po one koji poslušaju takve apele Navaljnog i, kako je naveo, prekrše zakone Ruske Federacije.

Navaljni je umro u kaznenoj koloniji 16. februara, nakon što se, kako su saopštile zatvorske vlasti, onesvjestio poslije jutarnje šetnje, nakon čega je neuspješno reanimiran.

Navaljni, poznat kao oštar kritičar Kremlja, služio je kaznu zatvora od 30 godina između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ekstremističke organizacije i njenih aktivnosti.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu