Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE BI TREBALO DA GRAĐANE SRPSKE DOVODE U ZABLUDU” Iz Helikopterskog servisa RS uvjeravaju da mogu da lete bez AOC dozvole

Društvo
Autor:

Foto: Srna

Helikopterski servis Republike Srpske je nekomercijalni operator u sastavu Vlade Republike Srpske. Svoje usluge, uključujući usluge medicinskog transporta ne naplaćuje, one su besplatne, što znači da Helikopterski servis može da leti bez AOC dozvole, jer se ista odnosi isključivo na komercijalne letove – navedeno je u saopštenju Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Ističu da možda svojim postojanjem ugrožavaju one koji bi da zarađuju na medicinskom transportu.

– Ali BHDCA kao nadležni organ svojim tumačenjima ne bi trebalo da građane Republike Srpske dovodi u zabludu – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se Helikopterski servis Republike Srpske bavi sekundarnim medicinskim transportom, tj. prevozom od jedne do druge zdravstvene ustanove i to radi besplatno.

– Želimo da vjerujemo da izjave došle iz BHDCA nisu zlonamjerne, već plod greške imajući u vidu da je ta institucija zvaničnim putem informisana o svim aktivnostima Servisa na ovom polju od samog početka – ističu iz Helikopterskog servisa.

Iz Helikopterskog servisa navode da je uslugama medicinskog transporta zdravstvena zaštita građana Republike Srpske podignuta na viši nivo.

– Prvi u regionu smo počeli sa izvođenjem ovakvih letova i oni su besplatni. To bi trebalo da bude na prvom mjestu ili barem ispred želja onih koji u medicinskom transportu vide šansu da zarade – dodaje se u saopštenju.

(RTRS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO