Svijet

"Ne mogu da zamislim bol majke" Na morskom dnu pronađeno tijelo djevojčice

Čitava Španija je u šoku nakon što su istražitelji, pretražujući morsko dno u blizini Kanarskih ostrva, pronašli tijelo jedne od dvije sestre koje je otac odveo nedjeljama ranije bez dozvole majke.

"Ne mogu da zamislim bol majke" Na morskom dnu pronađeno tijelo djevojčice
FOTO: FELIPE IRUATA/EPA

Forenzičari su potvrdili da tijelo pronađeno u torbi i vezano za sidro na dubini od oko 1.000 metara pripada šestogodišnjoj Oliviji, starijoj od dvije sestre, prenosi agencija AP.

Još jedna slična torba, koja je bila prazna, pronađena je u blizini specijalnog okeanografskog istraživackog broda koji pomaže u potrazi, saopštila je španska Civilna garda, dodajući da je potraga za jednogodišnjom Anom i njihovim ocem Tomasom Himenom još uvijek u toku.

Zvaničnici nacionalne i regionalne vlade osudili su u petak Olivijinu smrt i izrazili su podršku majci djevojčica Beatris Cimerman.

– Ne mogu da zamislim bol majke male Ane i Olivije. Šaljem moj zagrljaj, moju ljubav i ljubav cijele moje porodice, koja danas saosjeća sa Beatris i njenim najmilijima – napisao je u tvitu španski premijer Pedro Sančez.

Organizacije za ženska prava pozvale su da se danas održe protesti širom Španije protiv nedavnog porasta nasilja nad ženama i čestog korišćenja djece kao sredstva za nanošenje štete.

Himeno i djevojčice nestali su 27. aprila na Tenerifima, najvećem ostrvu Kanarskog arhipelaga u blizini zapadne Afrike.

Njihova majka, koja se razvela od oca djevojčica, tvrdila je da joj je rekao da ih više nikada neće vidjeti.

Istražitelji su najprijje započeli potragu na kopnu i moru, ali su je kasnije suzili na vode pored Tenerifa nakon što je Himenoov čamac pronađen prazan kako pluta morem.

Interpol se takođe priključio potrazi, objavljujući fotografije dvije djevojčice.

Prihvati notifikacije