Kultura

"Ne mogu sve da stignem" Lazar Ristovski iskreno o svojoj karijeri i planovima (FOTO)

Glumac Lazar Ristovski pričao je o svojoj karijeri, projektima i novoj knjizi i tom prilikom otkrio da mu je trenutno draže kada se nađe u ulozi producenta, nego kad glumi.

"Ne mogu sve da stignem" Lazar Ristovski iskreno o svojoj karijeri i planovima (FOTO)
FOTO: VLADIMIR ŠPORČIĆ/RINGIER

Posljednjih više od 20 godina mi ide dobro uloga producenta. Sve manje volim da glumim. Naradio sam se toliko kao glumac i zaista mi trebaju posebni razlozi da bih se usudio da nešto snimim. Uloga je specifična i teška. Motivisan sam da je dobro napravim iz više razloga, jer sve režira Petar, rekao je.

FOTO: R.RISTIĆ/RINGIER
FOTO: R.RISTIĆ/RINGIER

Ristovski glumi u novoj seriji, a evo koju ulogu će tumačiti:

– Igram čovjeka koji je izašao iz balkanskih sukoba sa posttraumatskim sindromom. On je krenuo da riješi agresivnim putem svoj problem. Nije moj junak negativac, već je nesrećan. Na kraju je on čak i upucao jednog policajca. Glumcu je i veći izazov da igra takve “negativce” nego nekog pozitivnog junaka – rekao je slavni glumac, pa priznao da je vrhunac njegove karijere već obilježila jedna uloga, a to je Kralj Petar:

– I dalje tako mislim. Međutim, ovo je bio iznuđeni potez kad me sin zove. Sljedeći put je pitanje kad ću igrati – istakao je Ristovski, a onda se vratio na seriju koju trenutno snima, pa je odgovorio na pitanje koga će gledaoci još moći da vide u scenama:

– U seriji će igrati više od 150 glumaca. Birali smo one koji nisu toliko popularni i zastupljeni u ostalim domaćim filmovima i serijama. Petar je odradio težak, ali odličan kasting. U seriji igra veliki broj glumaca koji su iz unutrašnjosti i koji dugo nisu radili na filmskoj sceni. Jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, a tu su i Nebojša Dugalić i Zoran Cvijanović – rekao je glumac za Alo, a onda se, za kraj, osvrnuo na svoju šestu knjigu koju čitaoci željno iščekuju:

– Volio bih da imam vremena za pisanje. Imam materijala. Ne mogu sve da stignem – dodao je glumac.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije