Politika

NE MOGU ZAJEDNO Trivićeva ili Stanivuković moraće da napuste PDP

Teške optužbe koje je potpredsjednica PDP Jelena Trivić juče javno iznijela na račun svog dojučerašnjeg saborca i partijskog kolege, Draška Stanivukovića, dovešće do toga da će neko od njih dvoje, Trivićeva ili Stanivuković, morati da napusti PDP.

NE MOGU ZAJEDNO Trivićeva ili Stanivuković moraće da napuste PDP
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo za Srpskainfo tvrde izvori iz vrha PDP, dodajući da će najviši stranački organi, bez obzira na to što su u pripremi unutarstranački izbori, morati brzo da reaguju kako sukob između Trivićeve i Stanivukovića ne bi nanio još veću štetu PDP i doveo do potpunog urušavanja partije.

– Predsjednik stranke, Branislav Borenović, danima unazad pokušavao je da primiri tenzije između Jelene i Draška kako bi se zadržao “mir u kući”, ali nakon jučerašnje javne eksplozije bijesa Trivićeve prema Stanivukoviću stvari su potpuno izmakle kontroli. Vrh PDP će to morati hitno da rješava, a po svemu sudeći, ili Jelena ili Draško moraće da napuste stranku. Njih dvoje zajedno više ne mogu biti pod istim krovom, ako se PDP misli sačuvati od mnogo dubljih podjela – tvrde naši izvori.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Podsjećamo, u svojoj jučerašnjoj objavi na Fejsbuku, Jelena Trivić je osula drvlje i kamenje po Stanivukoviću, optužujući ga, između ostalog, da je dan ranije, prilikom gostovanja na televiziji Fejs, još jednom pokazao da je “manipulator i lažov”, da je pomagao Miloradu Dodiku u krađi izborne volje građana, te da se ona “časno borila protiv dvije kriminalizovane imperije, Dodik i Stanivuković”.

Politički analitičar Tanja Topić za Srpskainfo kaže da sukob Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, očigledno, traje već duže vrijeme te da on, prema njenom mišljenju, vuče korijene iz perioda Stanivukovićeve kandidature za gradonačelnika Banjaluke.

Tanja Topić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Sad je potpuno jasno da je to savezništvo, Stanivuković – Vukanović – Trivić, popucalo po šavovima. Nakon što su izbori završeni, na površinu su isplivali problemi koji su očigledno postojali u tim relacijama. Definitivno se pokazuje da će sukob između Trivićeve i Stanivukovića dovesti do toga da će neko od njih dvoje preuzeti vođstvo u stranci, ali isto tako je vrlo jasno i to da nakon svega što je izrečeno Jelena Trivić i Draško Stanivuković ne mogu zajedno opstati u istoj političkoj opciji – smatra Topićeva.

Pročitajte još

Ona, međutim, ističe i da je vrlo simptomatično to što je pažnja javnosti posljednjih dana potpuno preusmjerena sa priče o brojnim neregularnostima sa proteklih izbora na sukobe u opoziciji.

– Ono što se sada zapravo dešava jeste da je vrlo vješto napravljen spin, ne znam u kojoj kuhinji, prema kojem je sva pažnja javnosti i medija, kao i političkih partija, premještena sa izbornih krađa, prevara i malverzacija na unutrašnje sukobe u opoziciji. Izborne krađe i sve što smo gledali prethodnih mjeseci potisnuto je u drugi plan, a na površinu su izbile sve slabosti koje postoje u opoziciji. Zbog toga bi vrijedilo postaviti pitanje kome to savršeno odgovara – zaključila je Topićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije