Politika

"Ne može se tražiti smjena lažnog predsjednika" Trivićeva o Šmitovoj izjavi da mu je opozicija tražila da "ukloni" Dodika (FOTO)

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić poručila je danas da ne može tražiti smjenu nekoga koga ne priznaje za predsjednika Republike Srpske.

jelena trivić narodni front
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Komentarišući izjavu Kristijana Šmita, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, da su pojedini opozicionari tražili od njega da smjeni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Trivićeva kaže da bi bio red da otkrije ko je to od njega tražio.

– Prvo trebamo poći od činjenice da je narod smijenio Dodika na izborima 2. oktobra 2022. godine, što je pokazao i izvještaj sa kontrolnog brojanja za nivo predsjednika koji je CIК pokušavao na sve načine da sakrije. CIК je odlučio drugačije, to najbolje zna Suad Arnautović a očigledno zna i Šmit. Ako ne zna, može da pozove Suada Arnautovića da mu sve ispriča. I Tužilaštvo BiH koje je formiralo predmet izborne krađe – napisala je Trivićeva na svom Fejsbuku.

Прво требамо поћи од чињенице да је народ смијенио Додика на изборима 2. октобра 2022. године, што је показао и…

Posted by Jelena Trivic on Friday, September 15, 2023

Ona kaže da se sa Šmitom sastala u junu prošle godine i jedino što mu je o Dodiku rekla je da će ga pobijediti na izborima.

Pročitajte još

Trivićeva ističe da ostaje pri stavu da jedino narod i njegova suverena volja treba da odlučuju o tome ko će da vodi Republiku Srpsku, ali je to pravo i volja narodu oteto i sa ovakvim Izbornim zakonom, suverena volja naroda može do besvijesti da se gazi.

– Šmita nisam vidjela ni čula nakon toga, a ne mogu da tražim smjenu nekoga koga ne priznajem za predsjednika. Šmit ako imalo odgovornosti ima u sebi prema poslu koji obavlja, kad već prepričava navodne razgovore, red bi bio da kaže ko je to od njega tražio, a ne da svojim izjavama uporno igra u korist Dodika sa kojim je u navodnom sukobu – napisala je Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije