Banjaluka

"Ne odustajemo od zelenila u Banjaluci" Skupštinska većina protiv gradnje velikog parka, a sada se oglasila i Milada Šukalo

U vrijeme kada se susrećemo sa velikim problemima u izgradnji i prostornom planiranju grada, porazna je činjenica da  pozitivna inicijativa koja znači izgradnju novog gradskog parka, nije podržana.

"Ne odustajemo od zelenila u Banjaluci" Skupštinska većina protiv gradnje velikog parka, a sada se oglasila i Milada Šukalo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekla je Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

– Još su porazniji negativni komentari koji kažu da je ta lokacija atraktivna i za drugi vid izgradnje, te da je Park “Mladen Stojanović” previše blizu. Kao građanin Banjaluke i kao roditelj, moram da priznam da Banjaluka sve više gubi epitet “grad zelenila” koji je nekad nosila, da djeca u novim naseljima nemaju prostor za igru, nemamo prostor za rekreativne aktivnosti… a kao neko ko radi u Gradskoj upravi, mogu da kažem da je ovo jedan od projekata koji je izazvao najveću pažnju javnosti i podršku sugrađana – rekla je Šukalo.

Pročitajte još

Smatra da odbornike koji su odbili gradnju najvećeg parka u gradu na Vrbasu, ne zanima šta građani žele.

– Ako se osvrnemo i na urbanistički plan koji nam slijedi, a koji propisuje koliko je potrebno zelenih površina i kako neki grad treba da izgleda, onda možemo reći da je ovaj projekat bio sjajan uvod u tu temu. Očekujem da će stručna javnost, ali i građani Banjaluke da osude ovakvu odluku i iskreno se nadam da će se njihova odluka u narednom periodu promijeniti – rekla je Šukalo.

Poručila je da gradska administracija ne odustaje od ideje “ozelenjavanja grada” i da će nastaviti da se bore za ovaj, ali i za sve druge parkove.

Prihvati notifikacije