Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NE OSJEĆAM SE BEZBJEDNO” Ispovijest trudnice koja se POKUŠALA UBITI zbog zelenaša

Hronika
Autor:

Foto: Profimedia

Trudnica M.V. (22) iz Kragujevca, koja je pokušala da se ubije zbog navodnog zelenaškog duga svog nevjenčanog supruga N.B, dala je izjavu policiji i rekla “da je zelenaš prijetio da će je kidnapovati i silovati”.

Kragujevčanka, koja je u drugom mjesecu trudnoće, 7. jula je popila preveliku dozu “bromazepama”. Pošto su joj ljekari isprali želudac i povratili je, žena je policajcima rekla da je njen suprug od aprila imao probleme sa M.A. zbog novca za automobil.

– Ne osjećam se bezbjedno. I dalje mi je teško, oporavljam se od nedjelje – rekla je M.V. a prenosi Kurir.

Ona je ispričala da sa suprugom živi oko godinu dana u kući njegove majke u naselju Ilina voda. Kako je rekla, u aprilu je saznala da on zbog automobila ima problema sa M.A, koji je 8. jula uhapšen zbog prinude, i to nakon što je trudnica pokušala da sebi oduzme život.

– Muž me je 6. jula pozvao telefonom i rekao mi da je M.A. naletio na njega nožem dok je bio kod druga u naselju Ilićevo. Rekao mi je da je M.A. prijetio “da će me kidnapovati, odvesti na autoput i silovati me”. Te večeri smo prespavali van kuće jer smo se plašilii za svoju bezbjednost – ispričala je trudnica.

Dodaje da se sutradan taksijem vratila kući.

– Tu je bio M.A. sa svojim kolima. Vidjela sam da na suvozačevom sjedištu ima nož na rasklapanje. Pitao me je: “Gdje ti je onaj ništak?”, misleći na mog muža. Rekla sam da ne znam jer nije spavao kod kuće. Pitala sam ga zašto mi prijeti kidanpovanjem, silovanjem i autoputem. Odgovorio je da je samo htio da zaplaši mog muža da bi mu vratio pare – kaže M.V.

Psihički loše

Trudnica je poslije tog razgovora sa M.A. pozvala muža da dođe kući, što je on i učinio, ali je ubrzo otišao negdje.

– Nisam znala gdje je otišao. Meni je to psihički mnogo teško palo. Skupila sam sve tablete po kući što sam imala i popila ih. Sjećam se da sam popila dvije kutije “bromazepama”. Nakon toga se više ničega ne sjećam – izjavila je M.V. prenosi Kurir.

Ona je objasnila da je uhapšeni M.A. i prije ovog nemilog događaja dolazio u njihovo dvorište, da je vikao na njenog supruga i da im je uzeo porodični automobil “krajsler”.

– Muž je njemu dugovao 700 evra i uzeo od njega neki “audi”. Zbog duga je trebalo da mu vrati “audi” i da mu isplati 1.200 evra. U međuvremenu je M.A. uzeo naš automobil, a kada mu je muž vratio dug, vratio je auto. Međutim poslije je tražio još 800-900 evra, ali muž više nije imao para – pojasnila je trudnica zbog čega je njen suprug upao u problem sa zelenašem.

Zelenašenje nelegalan unosan posao

U Srbiji ima mnogo onih koji su naivno povjerovali u isplativost nekog posla ili, prosto životnom mukom naterani, pozajmili novac kod “zelenaša”. Po principu “kamata na kamatu” i najmanja suma uzeta od ovih kriminalaca za relativno kratko vreme naraste do vrijednosti stana ili kuće.

Prema nezvaničnim podacima, svakog dana oko 50 ljudi u Srbiji pozajmi novac od nekog “zelenaša”. Projsečno njih deset ne uspje da vrati dugove i ostaje bez igdje ičega.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO