Svijet

"Ne postoji mogućnost da pronađemo preživjele" U padu aviona u Nepalu spasioci do sad zatekli 71 tijelo

Zvaničnici u Nepalu saopštili su danas da više ne postoje šanse da se pronađu preživjeli u najsmrtonosnijoj avionskoj nesreći u zemlji u posljednjih 30 godina, ali da spasioci nastavljaju potragu za posmrtnim ostacima posljednjeg nestalog putnika, prenosi Rojters.

"Ne postoji mogućnost da pronađemo preživjele" U padu aviona u Nepalu spasioci do sad zatekli 71 tijelo
FOTO: NAIJA:PR/TWITTER/SCREENSHOT

Spasilački timovi su koristili bespilotne letjelice i spuštali se u duboke klisure tokom jučerašnjeg dana kako bi pregledali ugljenisane ostatke aviona “Jeti erlajnsa” ATR 72, koji je prevozio 72 osobe kada se srušio u blizini turističkog grada Pokara u nedjelju ujutro.

– Ne postoji mogućnost da pronađemo preživjele. Do sada smo pronašli 71 tijelo. Potraga za posljednjim koji se vodi kao nestao se nastavlja, rekao je danas visoki zvaničnik okruga u Pokari. Identifikacija tijela osoba koje su poginule u nesreći je teška zbog stanja posmrtnih ostataka – izjavio je policijski zvaničnik na mjestu nesreće.

Pročitajte još

Timovi za pretragu pronašli su 68 tijela na dan nesreće, a još dva su pronađena u ponedjeljak prije nego što je potraga prekinuta, zbog mraka i magle, dok su spasioci juče kasno popodne kad su vremenski uslovi dozvolili pronašli još jedno tijelo, saopštili su zvaničnici.

U ponedjeljak su pronađeni snimač podataka leta, kao i snimač razgovora u pilotskoj kabini, oba u dobrom stanju, što je otkriće koje ce istražiteljima vjerovatno pomoći u utvrđivanju šta je izazvalo nesreću.

U avionu, koji je letio iz Katmandua ka Pokari po vedrom vremenu kada se srušio, bilo je 57 nepalskih državljana, pet indijskih, četiri ruska, dva južnokorejska i po jedna osoba iz Argentine, Irske, Australije i Francuske, navodi Rojters.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije