Politika

"Ne vjerujem u ISKRENE NAMJERE DODIKA" Trivićeva o pozivu lidera SNSD

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić ne vjeruje u iskrene namjere lidera SNSD Milorada Dodika, koji je juče pozvao opoziciju da zajedno sa vlastima učestvuje u kreiranju zakona o ispitivanju porijekla imovine.

"Ne vjerujem u ISKRENE NAMJERE DODIKA" Trivićeva o pozivu lidera SNSD
FOTO: PDP

Dodik je, naime, juče nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD najavio da je ta stranka finalizirala Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine u Republici Srpskoj, koji će biti poslat na izjašnjenje svim parlamentarnim političkim strankama u RS. On je rekao da je cilj da zakon bude zajednički prijedlog svih stranaka i da tek onda ide u Narodnu skupštinu.

– Vjerujem da je to odgovor na neke zamjerke koje smo imali od drugih partija. Vjerujemo da će nam druge partije dostaviti svoje mišljenje, a bilo bi dobro da učestvuju i opozicione političke partije. Spremni smo da na bazi ovog prijedloga razgovaramo i o rješenjima u zakonu i da prihvatimo ono što oni misle da bi trebalo da bude suština – rekao je Dodik.

Alarm

Trivićeva, međutim, ne vjeruje da je Dodik bio iskren kada je rekao da želi da i opozicija učestvuje u kreiranju navedenog zakona. Dodaje da ne vjeruje ni da će navedeni zakon da zaživi, bar ne na način kako bi trebao.

– Sama činjenica da taj zakon predlaže SNSD, koji je godinama odbijao tako nešto, pali alarm za uzbunu. Bilo bi smiješno da nije žalosno, jer ako pogledate samu strukturu SNSD golim okom možete da vidite da prvo njihova imovina nije u skladu s njihovim redovnim prihodima i primanjima – ističe Trivićeva.

Pročitajte još

Ističe da nakon svih godina političke borbe između vlasti i opozicije ne vjeruje da poziv SNSD po bilo kojem pitanju može biti iskren.

Opozicija će, kako ističe Trivićeva, u svakom slučaju sagledati navedeni zakon i u raspravi u NSRS predložiti određene amandmane.

– Tada ćemo vidjeti da li će neko htjeti te amandmane da prihvati – kaže Trivićeva.

Predstava za javnost

Ističe da svi trebaju biti svjesni da će pomenuti zakon, nakon što se donese, ostati u pravnoj praksi u Srpskoj, kakav god on bio, i da će se kad-tad primjenjivati.

– Iskreno ne vjerujem da će ga ova vlast primjeniti na adekvatan način. Tu sumnju je dodatno podgrijao šef Kluba poslanika SNSD u NSRS Igor Žunić, koji se izletio izjavom kako opozicija treba da se spremi. To mi je bio dokaz da ovo jeste samo predstava za javnost i da se navedenim zakonom žele ciljati određeni ljudi u opoziciji. Žunićeva izjava je bila vrlo direktna, otvorena i nedvosmisleno je ukazivala na to da će se taj zakon koristiti za obračun sa opozicijom – zaključuje Trivićeva.

Dodaje da navedeni zakon ne treba da se primjenjuje samo na političare, iako od njih treba krenuti, već da ima jako mnogo onih koji nisu u politici, a enormno se bogate.

Prihvati notifikacije