Digitalna Srpska

Ne zanima ih šta korisnici misle: Instagram dobija još više reklama

Kompanija “Meta” je zabilježila pad zarade tokom drugog tromjesečja, a kako bi prevazišla ove probleme kompanija planira da izvuče što više može iz Instagrama.

Ne zanima ih šta korisnici misle: Instagram dobija još više reklama
FOTO: HT TECH/YOTUBE/SCREENSHOT

Zbog toga je u planu da se ubace reklame u još više dijelova popularne apliakcije, a ovo se posebno odnosi na Eksplor fid, kao i izvore objava sa korisničkih profila.

Brendovi sada mogu da prikazuju reklame u Eksplor fidu, dok su profilne fid reklame još uvijek u test fazi. Kompanija će takođe nekim kreatorima ponuditi šansu za dio zarade od reklama koje se prikazuju na njihovim profilnim feedovima.

Pročitajte još

“Meta” je najavila i neke druge poteze koji će biti implementirani u kompanijinu strategiju reklamiranja. Neki od njih će uticati i na Instagram.

Tako će kompanija isprobati reklame u formi uvećane realnosti i za fid i za Storis. Eksperimentiše se i sa novim formatima reklama za Fejsbuk i Instagram Rils.

Trenutno djeluje da “Meta” ne razmišlja o tome da neki ljudi uopšte ne žele da vide reklame. Kompanija je čak veoma brzo nedavno preduzela akcije da se ukloni nezvanični Instagram klijent, koji nije prikazivao reklame korisnicima, piše b92.

Prihvati notifikacije