Gradovi

“Ne želim biti dio pravnog nasilja” Direktor bijeljinskog “Komunalca” optužio Petrovića za opstrukcije i podnio ostavku

Vršilac dužnosti direktora bijeljinskog "Komunalca" Diko Cvijetinović optužio je gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića za opstrukcije poslovanja ovog strateškog preduzeća i podnio ostavku.

“Ne želim biti dio pravnog nasilja” Direktor bijeljinskog “Komunalca” optužio Petrovića za opstrukcije i podnio ostavku
FOTO: ATV/SCREENSHOT

Ne želim učestvovati u pravnom nasilju u režiji Ljubiše Petrovića i njegovih saradnika – poručio je Cvijetinović.

Podsjetivši da je Petrović na jučerašnjoj Skupštini akcionara inicirao smjenu tri člana Nadzornog odbora u “Komunalcu” i nezakonito imenovao tri od pet članova ovog tijela, Cvijetinović kaže da ne želi da bude direktor preduzeća koje ima nezakonito izabran Nadzorni odbor.

Pročitajte još

– Ja sam ozbiljan čovjek, “Komunalac” je ozbiljno i strateško komunalno preduzeće u Bijeljini koje je do sada poslovalo pozitivno i u skladu sa zakonom, te na ovakav način ne mogu prihvatiti odgovornost da radim i provodim odluke nezakonitog kontrolnog tijela kakav je sadašnji Nadzorni odbor – istakao je Cvijetinović u saopštenju.

On precizira da Statut preduzeća propisuje da se članovi Nadzornog odbora biraju dvotrećinskom većinom članova Skupštine preduzeća, koju gradonačelnik nije imao za kandidate koje je predložio.

Cvijetinović dodaje da je Petrović od ranije blokirao rad Nadzornog odbora i planirane aktivnosti Uprave i službi preduzeća “Komunalac” i takvim ponašanjem ga doveo u nezavidan položaj.

Prihvati notifikacije