Društvo

Gradonačelnik Bijeljine sa Savezom sindikata Srpske “Radnici NE SMIJU BITI ŽRTVE lošeg rukovođenja javnim preduzećima”

Ni kriza zbog pandemije korona virusa, ni smanjeni prihodi u gradskoj kasi i loše poslovanje komunalnih preduzeća, ne smiju biti opravdanje za kršenje radničkih prava.

Gradonačelnik Bijeljine sa Savezom sindikata Srpske “Radnici NE SMIJU BITI ŽRTVE lošeg rukovođenja javnim preduzećima”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Poručili su to gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić, nakon sastanka  u Bijeljini.

Delegacija Saveza sindikata je doputovala u Semberiju na poziv radnika dva komunalna preduzeća, Komunalca i Vodovoda.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Radnici se žale na mobing i kršenje zakona, a predsjednica Sindikata građevinarstva i kominalnih djelatnosti RS, Dragana Vrabičić je rekla da je gradonačelnik Petrović podržao sindikat u borbi za zaštitu radničkih prava.

– Radnici ne smiju biti žrtve ni taoci lošeg rukovođenja javnim preduzećima – poručio je Petrović.

Gadonačelnik i sindikalci su razgovarali i o drugim temama iz oblasti prava radnika. Između ostalog, postignuta je načelna saglasnost za potpisivanje novog kolektivnog ugovora za radnike u lakalnoj upravi, jer stari ističe 31. marta.

-Imali smo dobru saradnju sa pokojnim gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, imamo dobru saradnju i sa novim gradonačelnikom Ljubišom Petovićem. Ta nam je saradnja bitna, jer je sindikalna organizacija radnika Gradske uprave Bijeljina druga najveća sindikalna organizacija u Sindikatu uprave RS, nakon banjalučke – rekao je predsjednik ovog granskog sindikata, Branko Zelenović.

Predsjednica Saveza sindikata RS, Ranka Mišić, istakla je da je u vrijeme korona krize bitno sačuvati i radnička parava, ali i svako radno mjesto, podsjetivši da u Bijeljini ima oko 9.000 nezaposlenih građana.