Društvo

"Ne znaju šta ih čeka u narednim mjesecima" Profesor Kočović odgovorio na optužbe upućene Novaku i uporedio broj vakcinisanih u Srbiji i Australiji

Maltretiranje Novaka Đokovića od strana države Australije trajalo je od 4. januara - branili su mu da igra, zabranili mu da igra, smjestili ga u pritvor, naredili mu deportaciju, a sada je još jedan veliki srpski stručnjak stao na njegovu stranu.

"Ne znaju šta ih čeka u narednim mjesecima" Profesor Kočović odgovorio na optužbe upućene Novaku i uporedio broj vakcinisanih u Srbiji i Australiji
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Naime, Petar Kočović, profesor informacionih tehnologija koji pomoću svog matematičkog modela prati tok epidemije korona virus morao je da uporedi Srbiju i Australiju i broj njihovih i naših imunizovanih, obzirom da su oni Novaku isprva tražili Novakovo medicinsko izuzeće od vakcinacije, i nisu mu omogućili ulazak u tu zemlju.

Profesor Kočović objavio je tabelu vakcinisanih u Australiji, i odbranio prvi reket Srbije.

Pročitajte još

– Australijanci i ne znaju šta ih čeka u narednim mesecima… Trenutno imaju 44% imunizovanih – Srbija 41%. Novak je optužen da narušava javno zdravlje Australije.

Podsjetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije.

Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Poslije toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu.Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smješten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smješten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku.

Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je riječ o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji.

Ipak, i uprkos tome, Federalni sud Australije doneo je odluku da Novaka Đokovića protera iz Australije!

Novak Đoković i njegov tim imali su 30 minuta da ulože žalbu, međutim, odluka je da se ne žale i da prihvate odluku kao konačnu.

Osim što će morati veoma brzo da napusti državu, prema informacijama koje smo imali i ranije, dobre su šanse da Đoković dobije i zabranu ulaska u Australiju od tri godine.

To možda znači i da Novak više nikada neće zaigrati na Australijan openu.

Pored toga, iz Australije je stigla vijest o još jednoj posledici gubitka na Sudu. Prema njoj, Novak će morati da plati 500.000 dolara Australiji.

Prihvati notifikacije