Hronika

Nebojša i Davor su poginuli u stravičnoj nesreći: Gradiška okovana tugom zbog izgubljena 2 mlada života (FOTO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gradiški život su izgubila dva mladića, Davor Latinović i Nebojša Baškal.

Nebojša i Davor su poginuli u stravičnoj nesreći: Gradiška okovana tugom zbog izgubljena 2 mlada života (FOTO)
FOTO: NEBOJŠA BAŠKALO, DAVOR LATINOVIĆ/FACEBOOK

U Gradiški će danas biti Dan žalosti zbog pogibije mladića, a odluku da utorak, 11. april, bude proglašen Danom žalosti donio je gradonačelnik Zoran Adžić, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dan žalosti biće obilježen spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave, te zgradama javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad.

Zbog tragične pogibije naših sugrađana Nebojše Baškala i Davora Latinovića u Gradišci je sutra proglašen Dan žalosti 🕯🕯

Posted by Gradiška u slikama on Monday, April 10, 2023

– Zabranjeno je održavanje kulturnih i javnih manifestacija zabavnog karaktera i emitovanje muzike u svim javnim objektima. Pozivaju se sva fizička i pravna lica sa područja Gradiške, koja obavljaju ugostiteljske djelatnosti, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti – navodi se u saopštenju, piše RTRS.

Pročitajte još

Tragovi duži od 100 metara

Izvor blizak istrazi za UNA TV kaže da tragovi na mjestu nesreće ukazuju da je do tragedije najvjerovatnije došlo usljed prebrze vožnje.

– Na licu mjesta su ostali tragovi, duži od 100 metara, koji ukazuju da je vozač u krivini izgubio kontrolu nad vozilom. Nije uspio da zadrži automobil na kolovozu, sletjeli su u kanal i vozili kroz njega najmanje 50 metara da bi potom udarili u betonski propust – kaže izvor UNA portala.

On dodaje da su mladići nakon udara ostali zaglavljeni u vozilu. Nekoliko mještana odmah im je priteklo u pomoć, ali nažalost ništa nisu mogli da učine kako bi ih spasli. Obojica su izdahnuli na licu mjesta, a tijela su iz vozila izvukli vatrogasci koji su morali da sijeku lim.

Davor Latinović (20) i Nebojša Baškalo (26) poginuli su nedjelju u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu Brestovčina-Laminci, kada su automobilom sletjeli sa kolovoza.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije