Društvo

NEĆE BITI NADOKNADE Pašalić: Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su voćari pretrpjeli zbog grada

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je danas u Banjaluci da Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su pretrpjeli voćari zbog jakog grada.

NEĆE BITI NADOKNADE Pašalić: Ministarstvo nije odgovorno za štetu koju su voćari pretrpjeli zbog grada
FOTO: VLADA RS

Grad je padao na području Gradiške, a on ne dolazi u obzir da im Vlada Srpske radi toga isplati novac.

– U narednih nekoliko dana razgovaraću sa voćarima koji su pretrpjeli štetu. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ne isplaćuje novac za pretrpljenu štetu, nego osiguravajuća društva, a voćar koji osigura voćnjak od Ministarstva dobija polovinu novca od visine ugovora – rekao je novinarima Pašalić.

On je naveo da Protivgradna preventiva nije moga da dejstvuje na području Gradiške jer se gradonosni oblak nalazio iznad Hrvatske, ali su radili generatori.

– Voćari imaju pravo da tuže bilo koga za koga smatraju da je odgovoran za štetu koju su pretrpjeli usljed grada. Ministarstvo nije odgovorno za nastalu štetu, a podsjećam da ih podržavamo u nabavci protivgradnih mreža i svih sistema koji od grada štite zasade. Svi koji su nabavili protivgradne mreže imali su povrat sredstava od 30 odsto – kaže Pašalić.