Društvo

"Nedostaju nam službenici i bolji uslovi za rad u Banjaluci" Novi direktor UIO sa predsjedavajućom Savjeta ministara

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Zoran Tegeltija upoznao je predsjedavajuću Savjeta ministara BiH Borjanu Krišto sa najvažnijim poslovnim procesima koje obavlja Uprava, kao i o aktuelnim problemima, posebno kad je u pitanju kadrovska struktura i nedovoljan broj službenika, te neadekvatni uslovi za rad, posebno u Banjaluci.

Borjana Krišto i Zoran Tegeltija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovo je saopšteno nakon današnjeg sastanka Borjane Krišto sa Zoranom Tegeltijom u sjedištu UIO BiH u Banjaluci.

– Tokom sastanka ukazano je na značaj rada Uprave za indirektno oporezivanje koja je u osam mjeseci 2023. godine prikupila rekordnih 6 milijardi i 931 milion KM indirektnih poreza, što je 495 miliona KM ili 7,7 odsto više u odnosu na 2022. godinu – navodi se u saopštenju.

Bilo je riječi i o aktivnostima planiranim u narednom periodu koje bi trebale doprinijeti unapređenju rada UIO i ostvarivanju još boljih odnosa s poslovnom zajednicom i građanima u Bosni i Hercegovini.

Pročitajte još

– Predsjedavajuća Krišto je pozdravila stupanje na snagu Pravilnika o dopuni Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dodanu vrijednost, čime je napravljen još jedan iskorak ka poreskim olakšicama za doniranje hrane, nakon što je Parlamentarna skupština BiH usvojila Izmjenu Zakona o PDV – navodi se u saopštenju.

Takođe Krišto je upoznala direktora Tegeltiju i sa incijativom federalnog Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje  kao i sa inicijativom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske za smanjenje, ukidanje ili povrat PDV na lijekove, medicinske materijale, opremu te ostale robe i usluge koje nabavljaju u svrhu pružanja zdravstvene zaštite, a sve u cilju rasterećenja poslovanja ustanova iz oblasti zdravstva, kao i povećanja kvaliteta zdravstvenih usluga koju koriste krajnji korisnici.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu