Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NEMA MJESTA PODJELAMA” Socijalisti se zalažu za demografsku obnovu Srpske

Politika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Gradski odbor Socijalističke partije Banjaluka organizovao je javni skup i predavanje na temu demografske obnove i mjera populacione politike Republike Srpske.

Prisutni su imali priliku da saznaju više o mjerama populacione politike od vođe tima za demografsku obnovu, profesora Draška Marinkovića, a govorili su i ministar porodice omladine i sporta Sonja Davidović i predsjednik gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak.

Na skupu je istaknuto da je veoma važna podrška političkih subjekata institucijama Republike Srpske kao i svima koji su aktivno uključeni u borbu za demografsku obnovu.

– Gradski odbor Socijalističke partije danas je organizovao javni skup i predavanje na temu demografske obnove Republike Srpske i prijedloga mjera populacione politike. Prisutni su imali priliku da od uvaženog profesora Marinkovića, koji je vođa tima demografske obnove, čuju koje su to konkretne mjere populacione politike predložene od stručnog tima i šta će institucije Republike Srpske raditi u predstojećem period za demografsku obnovu i stvaranje povoljnijih uslova za život u Srpskoj.

Ovo je pitanje od najvišeg političkog i nacionalnog značaja i mislim da je veoma važno da u čitavom procesu učestvuju i svi politički subjekti. Kada je u pitanju najviši interes Republike Srpske, tu nema mjesta podjelama na poziciju i opoziciju, nego je potrebna podrška svih i zajednički rad. Hvala organizatorima današnjeg skupa, Gradskom odboru Socijalističke partije Banjaluka, a nadam se da će i ostali slijediti ovaj primjer i aktivno se uključiti u demografsku obnovu – istakla je ministar porodice omladine i sporta u Vladi RS Sonja Davidović.

Organizatori skupa “Demografska obnova Srpske” ističu da je ovo tek prva u nizu aktivnosti vezanih za promociju mjera populacione politike, te da se radi o prioritetnom pitanju za Srpsku i za Banjaluku.

– Ovo je prva od akcija posvećenih borbi za demografsku obnovu Srpske koje će realizovati naš gradski odbor. Institucije Republike Srpske su pokrenule niz aktivnosti koje za cilj imaju da promovišu podsticanje rađanja, a mi smo odlučili da se aktivno uključimo i damo svoj doprinos. Podrška političkih subjekata je neophodna u ovom procesu, kao što je potrebna i podrška lokalnih zajednica, medija i udruženja. Kao što vidite, veliki broj ljudi je zainteresovan da sazna više o mjerama populacione politike i načinima na koji svako od nas može da doprinese. Demografska obnova je prioritetno pitanje Republike Srpske i u skladu s tim, vjerujemo da se zajedničkim radom, dobrim idejama i zakonskim rješenjima može postići mnogo – poručio je predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak.

Predavanje je održano u konferencijskoj Sali hotela “Jelena” uz prisustvo velikog broja građana, predstavnika lokalnih i republičkih institucija, te udruženja i fondacija koje sa bave pitanjima vezanima za demografsku obnovu, mlade i porodicu.

Zaključeno je da su zajednički rad i međusobna podrška od izuzetnog značaja u ovom procesu, te da je u predstojećem perodu potrebna snažnija promocija mjera populacione politike.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO