Svijet

Nema tragova nasilja: U dubrovačkom zatvoru pokrenuta istraga zbog SMRTI 2 ZATVORENIKA

U zatvoru u Dubrovniku u kratko vrijeme su se dogodile dvije smrti. Prva smrt zabilježena je krajem prošle godine, a druga početkom februara ove godine.

Nema tragova nasilja: U dubrovačkom zatvoru pokrenuta istraga zbog SMRTI 2 ZATVORENIKA
FOTO: SHUTTERSTOCK

Nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja. Iz Ministarstva tvrde kako se radi o jedina dva smrtna slučaja koja su evidentirana u navedenom zatvoru od 2015. do danas.

Prema podacima Ministarstva, od 2015. godine do danas, to su jedina dva smrtna slučaja u dubrovačkom zatvoru, a u oba slučaja nisu pronađeni tragovi nasilja.

Pročitajte još

Zatvor u Dubrovniku intenzivno sarađuje s nadležnim tijelima (nadležnim državnim odvjetništvom i nadležnom Policijskom upravom) te su u vezi smrtnih slučajeva zatražene povratne informacije o rezultatima naloženih sudsko-medicinskih obdukcija koje međutim još uvijek nisu zaprimljene – odgovorili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, uzrok jedne smrti je gušenje hranom, dok je uzrok drugog smrtnog slučaja kardiovaskularne prirode.

Saznaju i kako je u jednom od dva slučaja preminula ženska osoba koja je lani pokušala ubiti majku u porodičnoj kući na Korčuli, a prije nekoliko godina i svog nevjenčanog supruga.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije