Politika

"NEMAMO PROSTOR U INDUSTRIJSKIM ZONAMA" Vučić poručio da su investicije najbolji način da Srbija ekonomski jača

Predsedjnik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji gotovo da više nema prostora za industrijske zone i najavio da će u narednom periodu to pitanje biti u fokusu, kako bi se Srbija reindustrijalizovala i privukla investitore iz Turske, Njemačke i ostalih zemalja.

"NEMAMO PROSTOR U INDUSTRIJSKIM ZONAMA" Vučić poručio da su investicije najbolji način da Srbija ekonomski jača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vučić je iz Istanbula poručio i da je Srbija u posljednje tri godine ekonomski najbrže napredovala u Evropi i istakao da je uvjeren će na kraju januara iduće godine biti u prve tri evropske zemlje po stopi rasta.

– Da vam je to neko govorio prije 10, 15 ili 30 godina, niko ne bi vjerovao, zato je nervoza kod mnogih, jer je Srbija uspjela sve ono što su mnogi mislili da nikada neće – rekao je Vučić.

Ponovio je da je sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom razgovarao o otvaranju srpsko-turske industrijske zone u Srbiji, u kojoj bi poslovale zajedničke kompanije.

– “Industrijska zona znači – dovođenje velikog broja turskih kompanija, da im tu bude sjedište i da odatle počnu da rade, da tu proizvode i pružaju usluge, Srbija bi postala njihova domicijalna zemlja, a to je ogromna stvar za Srbiju – naveo je Vučić.

Dodao je da je u Srbiji problem što postoji deficit sa zemljištem za industrijske zone i naveo primjer da je u čitavom sjeveru Bačke industrijska zona zauzeta u potpunosti.

– Mi više nemamo prostora u industrijskim zonama u mnogim gradovima u Srbiji, sada ćemo morati da nalazimo novu zemlju da bismo reindustrijalizovali zemlju u potpunosti – istakao je Vučić.

Predsjednik je istakao da je želja da se privuku najbolje turske, njemačke i sve druge investitore, jer su investicije, naglašava, način da Srbija dalje ekonomski jača.