Društvo

Neobična rođendanska želja: Todorov osmijeh nema cijenu, dobio pravog policajca na poklon (FOTO)

Mališani često znaju da nas iznenade i oduševe svojim maštovitim rođendanskim željama, a spisku se uvijek maksimalno posvete. Njihove želje nerijetko postanu prava noćna mora za roditelje koji se nesebično trude da ispune svaku zamisao svojih najvoljenijih.

Neobična rođendanska želja: Todorov osmijeh nema cijenu, dobio pravog policajca na poklon (FOTO)
FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA / FACEBOOK

Jedan mali Todor ove godine poželio je da za svoj rođendan dobije policajca, ne igračku, ne kostim, baš pravog pravcatog policajca. Iako zvuči prilično neostvarivo, Ministarstvo unutrašnjih poslova riješilo je da iznenadi ovog mališana i ispuni mu dječiji san.

Tako se Zlatan Radivojević iz policijske stanice Obrenovac baš na dan Todorovog petog rođendana u uniformi pojavio na njegovim vratima sa kesom punom slatkiša i poklona. Ovaj policajac jednog mališana učinio je srećnim, a njegov dan nezaboravnim.

Највећа жеља малог Тодора за његов пети рођендан била је да му дође полицајац. Наш колега Златан Радивојевић из…

Posted by Министарство унутрашњих послова Републике Србије on Saturday, February 5, 2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova je na svojoj Fejsbuk stranici objavilo fotografije Radivojevića i nasmijanog dječaka nadajući se da će Todora jednog dana vidjeti u policijskoj uniformi.

– Najveća želja malog Todora za njegov peti rođendan bila je da mu dođe policajac. Naš kolega Zlatan Radivojević iz Policijske stanice Obrenovac mu je tu želju ispunio. Pored redovnih obaveza i zadataka, naše kolege uvijek nađu vremena da obraduju naše najmlađe. Todor je bio oduševljen i presrećan i rekao je da mu je ovo najljepši rođendan, a mi se nadamo da ćemo ga kada poraste vidjeti i u policijskoj uniformi – stoji u opisu fotografija.

Malom Todoru u komentarima su čestitali rođendan i poželjeli najljepše želje, a policajcu oduševljeno čestitali na dobroti i kreativnosti.

– Bravo kolega! Tako se radi policija u zajednici kroz neposrednu komunikaciju sa prije svega najosjetljivijom društvenom grupom – djecom koja u ranom uzrastu formiraju mišljenje o institucijama a ovaj će dječak sigurno imati pozitivan stav zahvaljujuci tebi! Veliki trud si uložio sa autentičnim poklonima i sve čestitke na kreativnosti! Bravo još jednom, Obrenovac ima sjajnog policajca za rad u zajednici Srećan rođendan Todoru – bio je jedan od mnogobrojnih komentara.

– Malom Todoru sretan rođendan i da mu se uvijek sve rođendanske želje ostvare. A za gospodina policajca svaka čast. Tako se to radi. Živi mi i zdravi bili.

– Divnoo, mališi srećan rođendan, i da jednog dana i on obraduje neko dijete kao policajac.

A bilo je i onih koji su imali ideju kako da djeci policija više ne bude sinonim za strah, već za sigurnost.

– Idealno kreativno rješenje je da se tako slatkiši dijele i po školama za vrijeme odmora, da bi djeca na malo ljepši i drugačiji način upoznala i to zanimanje. Vjerujem da bi tako i na takav način mnoge od njih podstakli da se baš opredjele za tu vrstu zanimanja kad porastu, olakšalo bi mnogima i ispunili bi mnogo želja budućih policajaca – napisala je jedna korisnica ove društvene mreže.

Sigurni smo, po Todorovom osmjehu, da je gest ovog humanog policajca vrijedio, a da ni jedan ni drugi sigurno nikada neće zaboraviti ovaj dan ispunjen najčistijim emocijama i istinskom srećom, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije