Hronika

NEPAŽNJA ODNIJELA TRI ŽIVOTA Za deset godina u OVOM mjestu stradala tri lovca

Jučerašnja smrt lovca P. M. u Gadžinom Hanu, koji je upucan tokom lova, nije prvi incident te vrste koji se u posljednjih deset godina dogodio u toj opštini.

NEPAŽNJA ODNIJELA TRI ŽIVOTA Za deset godina u OVOM mjestu stradala tri lovca
FOTO: BRANKO JANČAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Zbog nepažljivog rukovanja oružjem, odnosno nepridržavanja svih bezbjednosnih procedura, prije njega su stradala još dva lovca.

Penzionisani policajac S.G. (56), nekadašnji zamjenik komandira policijske stanice u Gadžinom Hanu, poginuo je 1. januara 2018. godine, nakon što se slučajno ustrijelio iz lovačke puške.

Do nesreće je tada došlo u selu Duga Poljana, kada su lovci svratili do kuće jednog od učesnika lova da se ugriju. S.G. je krenuo da iz kola izvlači testeru za sječenje drva kada je slučajno zakačio okidač puške “petometke” koja je bila napunjena. Hitac ga je pogodio u grudi. Preminuo je u toku transporta sanitetom za Niš.

Tragičan događaj dogodio se i prije sedam godina. I tada je jedan od lovaca poginuo nesrećnim slučajem. To se dogodilo u selu Krastavče.

Lovac P.M. (53), preminuo je juče oko 12 sati nakon ranjavanja u lovu u ataru sela Kaletinac u opštini Gadžin Han, kada je pogođen hicem iz lovačke puške u butinu, a iskrvario je na putu do Zadravstvene stanice u Donjem Dušniku, piše Blic.

Kobni hitac, kako se osnovano sumnja, ispalio je drugi lovac M.Č. koji je sa P.M. bio u lovu na divlje svinje. Prema prvim nalazima istrage u pitanju je nesrećni slučaj, ali će tačan i zvaničan uzrok stradanja biti poznat pošto policija i nadležno tužilaštvo obave uviđaj i ispitaju sve okolnosti.